Arnavut Ciğeri Tarifi
ARNAVUT CİĞERİ
*1 kg dana veya koyun
ciğeri
*1 su bardağı un
* yeterince tuz ,pul kırmızıbiber,kekik isteğe göre 3 adet patates sıvıyağ
Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır
* Kuşbaşı kestiğimiz ciğerleri yıkamadan una bulayıp,eleyerek fazla unu dökelim.
* Öce den ısıtılmış bol sıvıyağa atıp, çok fazla olmamak şartı ile kızartalım. (kızartırken tavadan alacağımız bir ciğer parçasını ikiye keselim, eğer içi kırmızı ise biraz daha pişirelim)
* Kızartma işi bitince tavadan alacağımız bir miktar sıvıyağı ciğerlerin üzerine dökelim.
* Arzu ettiğiniz kadar baharatı ilave edip iyice harmanlayın.
NOT:Ciğerin biraz daha lezzetli ve bereketli olmasını istiyorsanız,ciğer büyüklüğünde kesip,kızarttığımız patatesler ile karıştıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder