19 Aralık 2012 Çarşamba

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi


ARNAVUT CİĞERİ

*1 kg dana veya koyun
 ciğeri
*1 su bardağı un
* yeterince tuz ,pul kırmızıbiber,kekik isteğe göre 3 adet patates sıvıyağ

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır


* Kuşbaşı kestiğimiz ciğerleri yıkamadan una bulayıp,eleyerek fazla unu dökelim.
* Öce den ısıtılmış bol sıvıyağa atıp, çok fazla olmamak şartı ile kızartalım. (kızartırken tavadan alacağımız bir ciğer parçasını ikiye keselim, eğer içi kırmızı  ise biraz daha pişirelim)
* Kızartma işi bitince tavadan alacağımız bir miktar sıvıyağı ciğerlerin üzerine dökelim.
* Arzu ettiğiniz kadar baharatı ilave edip iyice harmanlayın.

NOT:Ciğerin biraz daha lezzetli ve bereketli olmasını istiyorsanız,ciğer büyüklüğünde kesip,kızarttığımız patatesler ile karıştıralım.

Arnavut Ciğeri Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder