Arpa Şehriyeli Piliç Tarifi
Arpa Şehiryeli Piliç Malzemeleri
12 adet piliç baget veya piliç but1 adet kuru soğan 300 gr. arpa şehriye (1 paket)
1 adet domates
5 su bardağı tavuk suyu, paket margarin, yeterince tuz, karabiber ve su
Arpa Şehiryeli Piliç Yapılışı
Piliç etlerini, dörde böldüğümüz bir adet kuru soğan, bir tutam tuz ve yeterince su ile birlikte haşlayalım.Arpa şehriyeyi, iki çorba kaşığı margarin yağının içinde kavuralım.
Bu esnada pişmiş olan piliç etlerinin suyunu süzelim.
Kavurduğumuz şehriyeye, tavuk suyunu ilave edip, pişirelim.
Süzdüğümüz piliç etlerini ya fırında ya da bir parça yağ içinde kavurarak kızar¬talım.
Pişmiş olan şehriye pilavını, ısıya dayanıklı bir kabın içine koyup, üzerine kızart¬tığımız piliç etlerini dizelim.
Domateslerin kabuklarını soyup yuvarlak dilimler halinde kestikten sonra, tep¬sinin üzerine yerleştirelim. Domatesler birazcık kızarana kadar fınnlayıp, sıcak sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder