10 Aralık 2012 Pazartesi

Avcı Kebabı Tarifi

avcı kebabı1 Avcı Kebabı

Avcı Kebabı Tarifi


Avcı Kebabı Malzemeleri

600 gr. kuzu kuşbaşı et
  •  300 gr. arpa şehriye
  •  300 gr. haşlanmış mantar
  •  2 adet kuru soğan
  •  2 adet domates
  •  2 tatlı kaşığı domates salçası
  •  1 tatlı kaşığı biber salçası
  •  1 paket margarin
  •  Yeterince tuz ve karabiber
  •  Kaşarpeyniri rendesi

Avcı KebabıYapılışı 

Kuru soğanlardan birini ince ince kıyıp çeyrek paket margarinde pembeleşinceye kadar kavuralım.

  •  Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip birkaç defa daha karıştırdıktan sonra tencerenin ağzı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu salıp da çekinceye kadar pişire­lim.
  •  Etler yağına binince salçalannı ilave edip bir iki defa daha karıştırdıktan sonra yeterince baharatını ve suyunu koyup ağzı kapalı olarak pişirelim.
  •  Kalan kuru soğanı da ince ince kıyıp başka bir tencerede çeyrek paket margarinde pem­beleşinceye kadar kavuralım.
  •  İçine arpa şehriyeleri de ilave edip kavuralım.
  •  Şehriyeler bal rengi olunca haşlayıp ufak ufak kıydığımız mantarları, suyunu süzdüğümüz kuzu etlerini ve yeterince, süzdüğümüz salçalı sudan katıp şehriyeler suyunu çekip de pilav kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
  •  Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip hazırlayalım ve her güvecin içine birer dilim koyalım.
  •  Piştikten sonra dinlendirdiğimiz etli şehriyeyi, güveçlere eşit miktarda doldurup üzerlerine birer adet yuvarlak domates dilimi koyalım.
  •  En üstüne de kaşarpeyniri rendesi serpip önceden ısıttığımız fırında kaşarlar eriyip renk alıncaya kadar pişirelim.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder