Avcı Kebabı Tarifi
Avcı Kebabı Tarifi
Avcı Kebabı Malzemeleri
600 gr. kuzu kuşbaşı et
- 300 gr. arpa şehriye
- 300 gr. haşlanmış mantar
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 paket margarin
- Yeterince tuz ve karabiber
- Kaşarpeyniri rendesi
Avcı KebabıYapılışı
Kuru soğanlardan birini ince ince kıyıp çeyrek paket margarinde pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip birkaç defa daha
karıştırdıktan sonra tencerenin ağzı kapalı olarak kısık ateşte etler
suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim.
- Etler yağına binince salçalannı ilave edip bir iki defa daha
karıştırdıktan sonra yeterince baharatını ve suyunu koyup ağzı kapalı
olarak pişirelim.
- Kalan kuru soğanı da ince ince kıyıp başka bir tencerede çeyrek paket margarinde pembeleşinceye kadar kavuralım.
- İçine arpa şehriyeleri de ilave edip kavuralım.
- Şehriyeler bal rengi olunca haşlayıp ufak ufak kıydığımız
mantarları, suyunu süzdüğümüz kuzu etlerini ve yeterince, süzdüğümüz
salçalı sudan katıp şehriyeler suyunu çekip de pilav kıvamına gelinceye
kadar pişirelim.
- Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip hazırlayalım ve her güvecin içine birer dilim koyalım.
- Piştikten sonra dinlendirdiğimiz etli şehriyeyi, güveçlere eşit
miktarda doldurup üzerlerine birer adet yuvarlak domates dilimi koyalım.
- En üstüne de kaşarpeyniri rendesi serpip önceden ısıttığımız fırında kaşarlar eriyip renk alıncaya kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder