20 Aralık 2012 Perşembe

Avcı Kebabı

avci kebabi1 Avcı Kebabı

Avcı Kebabı Malzemeleri

* 600 gr kuzu kuşbaşı et
* 300 gr arpa şehriye
* 300 gr haşlanmış mantar
* 2 adet kuru soğan
* 2 adet domates
* 2 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1paket margarin yeterince tuz ve karabiber kaşar peyniri rendesi

 Avcı Kebabı Tarifi


* Kuru soğanlardan birini ince ince kıyıp,çeyrek paket margarinde pembeleşinceye kadar kavuralım.
* Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip birkaç sefer  daha karıştırdıktan sonra,
tencerenin ağzı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim.
* Etler yağına binince salçalarını ilave edip 1-2 sefer daha karıştırdıktan sonra, yeterince baharatını ve suyunu koyup,ağzı kapalı olarak pişirelim.
* Kalan kuru soğanı da ince kıyıp,başka bir tencerede  çeyrek paket marğarin de pembeleşinceye kadar kavuralım.
* İçine arpa şehriyeleri ilave edip, kavuralım.
* Şehriyeleri bal rengi olunca haşlayıp, ufak ufak kıydığımız mantarları, suyunu süzdüğümüz kuzu etlerini ve yeterince süzdüğümüz salçalı sudan katıp,şehriyeli suyunu çekip de pilav kıvama gelinceye kadar pişirelim.
* Domates yuvarlak dilimler halinde kesip, hazırlayalım ve her güvecin içine 1 er dilim koyalım.
* piştikten sonra dinlendirdiğimiz etli şehriyeyi ,güveçlere eşit miktarda doldurup,üzerlerine 1 er adet yuvarlak domates dilimini koyalım.
* En üstüne de kaşar peyniri rendesi serpip,önceden ısıttığımız fırında kaşarlar eriyip de renk alıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder