Baharatlı Tavuk Izgara Tarifi
Malzemeler
1.5 Kg kemiksiz but
Terbiyesi için:
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
8 Çorba kaşığı beyaz şarap
1 Diş sarmısak
1 Adet orta boy soğan
1/2 Çay kaşığı tarhun
Kekik yada biberiye
Hazırlama süresi: 30 dakika
Sosun yapılıp bekleme süresi: En az 4-5 saat
Baharatlı Tavuk Izgara yemeği tarifi
İlk olarak soğanı ince ince dilimleyin ve sarımsağı ezin.Daha sınra sıvıyağ, beyaz şarap, tuz, karabiber, tarhun, kekik veya biberiyeyi ezdiğiniz sarımsak ve dilimlediğiniz soğan ile karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletin.
Baharatlı sosu sağlam bir şekilde çalkalayın ve tavukların üzerine eşit bir şekilde dökün.
2-3 saat sonra soslu tavukları dolaptan çıkarın ve kömür ateşi üzerinde güzelce pişirin.
Baharatlı tavuk ızgara yanında biber ve domates ile birlikte sıcak sevisinizi yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder