19 Aralık 2012 Çarşamba

Cevahir Kavurma Tarifi


Cevahir Kavurma Tarifi

MALZEME

*1 adet kuzu ciğeri
* 2 adet kuzu böbreği
* 1 adet kuzu yüreği
*2 adet koç yumurtası
* 2 demet teze soğan
* 125 gram margarin
yeterince tuz,karabiber,kekik, kırmızı pul biber isteğe göre sivri biber ve dereotu kullanılabilir.


Cevahir Kavurma Nasıl yapılır


* Bütün sakatatları parmak ucu büyüklüğünde kesip, hazırlayalım.
*Tencereye 125 gram margarin koyup, eritelim.
*Yürekleri ve böbrekleri ilave edip 5-6 dakika kavurduktan sonra,ciğerleri ilave edip1-2 dakika daha karıştıralım ve tencerenin ağzını kapatıp ciğerler saldığı suyu çekinceye kadar pişirelim.
*Sivri biberleri ve taze soğanları ilave edip 3-4 dakika daha pişmesini bekleyelim.
*Son olarak koç yumurtalarını ve baharatlarını katıp,ara sıra karıştırmak şartı ile ağzı kapalı olarak pişirelim.
*İstiyenler sulu,isteyenler de suyunu uçurtup servis yapabilir.

Cevahir Kavurma Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder