20 Aralık 2012 Perşembe

Çiftlik Kebabı


* 500 gr kuzu kuş başı
* 2 adet kuru soğan
* 2 adet domates
* 2 adet sivri biber
* 2 demet taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet dereotu
* 2 çorba kaşığı margarin yeterince tuz,karabiber ve kekik

YAPILIŞI

* Kuru soğanları ince kıyıp margarinde pembeleştirdikten sonra,kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip,etler suyunu salıp da çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kavuralım.
* Ayıklayıp yıkadıktan sonra ince kıydığımız taze soğanları ve sivribiberleri de katıp,pişirmeye devam edeli,m.
* Kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı kestiğimiz domatesleri ,ince kıydığımız maydonozları, dereotu ve baharatları da tencereye ilave  edip, son bir kere daha karıştıralım.
* Ağzı kapalı olarak 20 dakika kadar daha pişirip, sıcak servis yapalım.


Çiftlik Kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder