MALZEME
* 3 çorba kaşığı dolusu domates salçası
* 2 adet kuru sağan
* 3 çorba kaşığı un
* 8 su bardağı et suyu
* 125 gram margarin yeterince tuz kaşar peyniri rendesi
Domates Çorbası Yapılışı
* Kuru soğanları rendeleyip,margarinde erinceye kadar kavuralım.* İçine ,domates salçasını ilave edip,birkaç dakika daha kavurduktan sonra, unu da katıp, 2 dakika daha kavuralım.
*Yeterince tuzunu ve et suyunu ilave edip,hep birlikte karıştırarak pişirelim.
* Çorba kıvama gelince,tel süzgeçten geçirip,süzelim.Bir taşım daha kaynadıktan sonra tuzunu kontrol edip,ocaktan indirelim.
* Üzerine bir kaşar peyniri rendesi serperek veya çorbalık kıtır ekmek koyarak ,sıcak servis yapalım.
NOT :Kremalı çorba yapmak isteyenler,süzdükten sonra,1/2 su bardağı kadar kremayı çorbaya ilave edebilirler.
Bir önceki yazımız olan Sebze Çorbası Tarifi
başlıklı makalemizde sebze çorbası içindekiler, sebze çorbası
malzemeler ve Sebze Çorbası nasıl yapılır hakkında bilgiler
verilmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder