10 Aralık 2012 Pazartesi

Enginar Oturtma Tarifi

enginar oturtma1 Enginar Oturtma

Enginar Oturtma Tarifi

Enginar Oturma Malzemeleri

6 adet enginar
•     300 gr. kıyma
•     1 adet orta boy kuru soğan
•     2 adet orta boy domates
•     3 adet sivribiber
•     1 çorba kaşığı domates salçası
•     1/4 paket margarin
•     Yeterince tuz ve karabiber,
Ayıklama suyu için
•     2lt.su
•     3 çorba kaşığı un
•     1 adet limonun suyu
Enginarian haşlamak için
•     1 adet limonun suyu
•     2 İt. et suyu ya da su
Enginar Oturma Yapılışı
Enginarın sapını kesip ayıkladıktan sonra, limonlu ve unlu suya koyalım. Diğer enginarları da aynı şekilde ayıklayıp unlu suya ilave edelim. Ayıklama işlemi bitince, engi¬narları başka bir tencerede, limonlu ve tuzlu suda haşlayalım.
Başka bir tencerede, ince kıydığımız kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip kıymayı ilave edelim. Biraz kavurduktan sonra salçayı ilave edip bir iki dakika daha kavuralım. Kabuğunu soyduğumuz ve kuşbaşı kestiğimiz bir adet domatesi de ilave edip baharatlarını koyalım.

Bir su bardağı su ekleyip bir taşım kaynatalım. Sonra bir tel süzgeçten suyunu süzelim ama süzdüğümüz suyu atmayalım. Haşladığımız enginarların, çukur kısımları yukarı gelecek şekilde bir tepsiye dizelim.
İçlerine suyunu süzdüğümüz kıymayı doldurup son kalan domatesten de yuvarlak dilimler kesip kıymanın üzerine koyalım. Parmak büyüklüğünde kestiğimiz sivribiberleri de kürdan yardımı ile domateslerin üzerine tutturalım.
Süzdüğümüz kıymanın suyunu tepsinin içine dökelim ve önceden ısıttığımız fırına koyalım.
Üzerine koyduğumuz domatesler ve biberler birazcık kızarınca fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder