20 Aralık 2012 Perşembe

Et Paçası

ET PAÇASI

YAPILŞI

*1.250 kg inciksiz kuzu kolu
* 1 adet kuru soğan
* 2 adet bayat ekmek
* 4 çorba kaşığı un
* 500 gr yoğurt
*100 gr tereyağı yeterince tuz ve kırmızı biber isteğe göre,yoğurt için sarımsak


YAPILIŞI

* Eti, kuru soğanla birlikte haşlayalım.
* Bayat ekmekleri ,bir parmak kalınlığında keserek yağlayalım.
* Fırın tepsisine yayıp, tersli yüzlü kızartalım.
* Yoğurdu un ile çırpıp, kısık ateşte tahta kaşıkla karıştıra karıştıra pişirelim.
* Kızarttığımız ekmekleri kuş başı kesip çukur bir tabağa koyduktan sonra,bir kepçe sıcak et suyu ile ıslatıp, fazla suyunu dökelim.
* Üzerine yeterince yoğurt gezdirip,parmak büyüklüğünde parçalara ayırdığımız etleri dizelim.
* Kırmızı biberi tereyağında kızdırıp etlerin üzerine gezdirdikten sonra,sıcak servis yapalım.


Et Paçası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder