Ezogelin Çorbası Tarifi
* 2 su bardağı kırmızı mercimek* 2 adet orta boy kuru soğan
* 6 diş sarımsak
* 1 kahve fincanı pirinç veya bulgur
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı keki
*1 çorba kaşığı kuru nane
*1 adet limon suyu ya da su
* 3litre kadar et suyu yada su
* 100 gram margarin yeterince tuz, karabiber ve pul kırmızıbiber
Ezogelin Çorbası Yapılışı
*Ayıklayıp,yıkadığımız kırmızı mercimekleri,1/2litre kadar su ile haşlayalım.Bu esnada üzerinde oluşan köpükleri,delikli bir kepçeyle alalım.
* Köpükler bitince , piyazlık doğradığımız kuru soğanları , ince kıydığımız sarımsakları ve 3 litre et suyunu veya suyu ilave edip, pişirmeye başlayalım.
* 1 su bardağı suda erittiğimiz domates ve biber salçası ile birlikte iyice yıkadığımız pirinçleri veya bulgurları da çorbaya ilave edip , pişirmeye devam edelim.
* pirinçler pişip de çorbamız koyu bir kıvana gelince ,yeterince tuz , karabiber ve limon suyunu ilave edip, bir daha kaynatalım.
*Başka bir kapta,erittiğimiz margarinin içine kekiği, kuru naneyi ve pul kırmızı biberi atıp kızdırdıktan sonra ,çorbaya ilave edelim.
*1 dakika sonra ocaktan indirip,sıcak servis yapalım.
NOT:Arzu edenler,bulguru ve pirinci bir arada kullanabilir.
Bir önceki yazımız olan Ekşili Mercimek Çorbası başlıklı makalemizde .çorbalar, çorba tarifleri ve Ekşili Mercimek Çorbası hakkında bilgiler verilmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder