20 Aralık 2012 Perşembe

Fesleğenli Tavuk

FESLEĞENLİ  TAVUK

MALZEME

* 4 adet tavuk but
* 2 adet kuru soğan
* 3 litre su
* 1/2 paket margarin
* 1,5 tatlı kaşığı fesleğen yeterince tuz

HAMURU İÇİN
* 500GR UN
* 1ADET YUMURTA
* yeterince ceviz içi yeterince sıvıyağ yeterince tuz ve su arzuya göre;pul kırmızıbiber

YAPILIŞI

* Bir tencereye , margarini koyup eritelim.
* İçine dörde böldüğümüz kuru soğanları ve iyice yıkadıktan sora ikiye veya üçe böldüğümüz tavuk butlarını ilave edip, tavuklar kızarıncaya kadar kavuralım.
* Tavuklar kavrulunca, yeterince tuz ve 3 litre kadar su ilavesi ile pişirelim.
* Bu esnada, hamurumuzu hazırlayalım.
* Una, yumurta, yeterince tuz ve su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
* Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp,yufka inceliğinde açalım.
* İki parmak genişliğinde sigara böreği şeklinde saralım.
* Bu esnada pişmiş olan tavukları süzelim.
* Ayırdığımız tavuk suyunu, tekrar tencereye koyup, kaynatalım.
* Kaynayan suya,tuttuğumuz hamurdan hazırladığımız cevizli börekleri atıp,7-8 dakika haşlayalım.
* Bu esnada,pişirdiğimiz tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp,tencereye ilave edelim.
* Fesleğeni ve ihtiyaç varsa biraz daha tuz katıp bir taşım daha kaynattıktan sonra,sıcak servis yapalım.

Fesleğenli Tavuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder