10 Aralık 2012 Pazartesi

Fırında Hamsi Mücveri

hamsi mucveri Fırında Hamsi Mücveri

Fırında Hamsi Mücveri



YAPILIŞI
Hamsilerin başlannı kopartıp kılçıklannı ayıkladıktan sonra, bol tuzlu su ile yıkayıp suyunu süzelim.
Taze soğanlan ve maydanozlan ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Yumurtalan, büyük bir kaba koyup çırpalım. İçine tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi, unu, kıydığımız taze soğanlan, maydanozlan ve hamsileri ilave edip kanştıralım.
Bu kanşımı, yağladığımız fınn tepsisine 1,5-2 parmak kalınlığında yayıp orta ısılı fınnda kızanncaya kadar pişirelim.
NOT: İsteyenler, bu karışımı yağladıktan teflon tavaya döküp pişirebilirler.
MALZEME
1 kg. hamsi 6-7 adet taze soğan 1 demet maydanoz 3 adet yumurta 1 kahve fincanı un Yanm tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder