10 Aralık 2012 Pazartesi

Fırında Peynirli Pide – Oktay Ustadan


Fırında Peynirli Pide bizim yöresel yemeklerimizden bir tanesidir diyebilir. Türk iyeye has, baksa bir ülkede bulamayız bu kesindir. Oktay usta da bize nasıl peynirli pide yapılır onu anlatacağız. Denenmiştir ve geçekten lezzetli bir peynirli pidedir. Sizde pide seviyorsanız mutlaka denemelisiniz. hemen malzemelerimize göz atalım neler gerekiyormuş.
Malzemeler
-500gr un
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-yarim paket maya(20gr)
-alabildiği kadar su
İç harcı için
-500 gr peynir
-1 demet maydanoz
-1 adet yumurta

Malzemelerimizi hazırladıysak nasıl yapılacağına göz atalım. pide yapmak bir çoğumuz için meşakkatli bir tarif olsa da gerçekten çok basittir ve herkes yapabilmektedir.

Hazırlanışı
- Malzemelerimizi karıştıracağımız bir kaba 20 gr lik mayamızı ekleyip üzerine su ilave ediyoruz. Maya yi güzelce eritiyoruz.
-Mayamızı erittikten sonra üzerine sıvı yağ, süt, un ve alabildiğin kadar su ekliyoruz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
-Elde ettiğimiz hamuru 5 dk dinlendiriyoruz
-Kaç adet peynirli pide elde etmek istiyorsak  o kadar bezelere bölüyoruz.
-Tezgahımızın veya masamızın üzerine un serpip bezeleri merdane yardımıyla, pide haline getiriyoruz.
-Hamuru açma işlemi bittikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dikkatlice yarleştiriyoruz pidelerimizi.
-Tepsiye yerleştirdikten sonra, içerisinde peynirli harcımızı ilave ediyoruz.
-Kenarlarını kıvırarak hacrimizin pidenin dışarısına dökülmesini engelliyoruz.
-200 derecede işitilmiş fırınımıza pidelerimizi sürüyoruz
Fırında Peynirli pidemiz artik hazırdır afiyetle yiyiniz.

Fırında Peynirli Pide – Oktay Ustadan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder