10 Aralık 2012 Pazartesi

Fırında Türlü Tarifi

fırındatürlü1 Fırında Türlü

Fırında Türlü Tarifi

MALZEME
  •  500 gr. kuşbaşı piliç eti
  •  25 adet arpacık soğan
  •  2-3 diş sarmısak
  •  2 adet kabak
  •  2 adet patlıcan
  •  2 adet patates
  •  2 adet domates
  •  6 adet sivribiber
  •  10-15 adet taze fasulye
  •  1,5 fincan su
  •  Yanm çay bardağı zeytinyağı
  •  Yanm tatlı kaşığı kimyon
  •  Yeterince tuz ve karabiber
YAPILIŞI
  •  Kabakların, patateslerin, domateslerin ve patlı­canların kabuklarını so­yup yarım parmak bü­yüklüğünde kuşbaşı şek­linde keselim ve tuzlu su­yun içinde bekletelim.
  •  Arpacık soğanları ve sarmısakları da soyup tuz­lu suya ilave edelim.
  •  Sivribiberlerin çekirdek kısım­larını çıkaralım; taze fasulye­leri de ayıklayıp yarım parmak şeklinde keselim.
  •  Bunları da tuzlu suya atıp on da­kika sonra hepsini süzelim.
  •  Bir tencereye doğradığımız sebzele­ri, suyu, sıvıyağı ve baharatları koyup harmanladıktan sonra tavuk etlerini de ilave edip, on, on beş dakika dinlendirelim.
  •  Yanmaz fırın torbasına doldurup torbayı da çatal yardımıyla bir iki yerinden delerek fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder