Fırında Türlü Tarifi
Fırında Türlü Tarifi
MALZEME
- 500 gr. kuşbaşı piliç eti
- 25 adet arpacık soğan
- 2-3 diş sarmısak
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- 6 adet sivribiber
- 10-15 adet taze fasulye
- 1,5 fincan su
- Yanm çay bardağı zeytinyağı
- Yanm tatlı kaşığı kimyon
- Yeterince tuz ve karabiber
YAPILIŞI
- Kabakların, patateslerin, domateslerin ve patlıcanların
kabuklarını soyup yarım parmak büyüklüğünde kuşbaşı şeklinde keselim
ve tuzlu suyun içinde bekletelim.
- Arpacık soğanları ve sarmısakları da soyup tuzlu suya ilave edelim.
- Sivribiberlerin çekirdek kısımlarını çıkaralım; taze fasulyeleri de ayıklayıp yarım parmak şeklinde keselim.
- Bunları da tuzlu suya atıp on dakika sonra hepsini süzelim.
- Bir tencereye doğradığımız sebzeleri, suyu, sıvıyağı ve
baharatları koyup harmanladıktan sonra tavuk etlerini de ilave edip, on,
on beş dakika dinlendirelim.
- Yanmaz fırın torbasına doldurup torbayı da çatal yardımıyla bir iki yerinden delerek fırında pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder