Gül Böreği Nasıl Yapılır
MALZEME3 adet yufka 1 su bardağı bulgur 1 adet kuru soğan 1 adet yumurta
1 çorba kaşığı domates salçası Yanm paket margarin Yeterince tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber
YAPILIŞI
Yufkalar hariç diğer malzemelerden bildiğimiz gibi yağı bol bir bulgur pilavı pişirelim.
Pişirdiğimiz pilavı harmanlayıp soğutalım.
ikiye kestiğimiz yufkaların arasına bolca bulgur pilavı serpip yufkayı yuvarlayalım.
Kendi etrafında çevirip gül şeklinde yağladığımız tepsinin ortasına koyalım.
Öteki yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsinin ortasındaki yufkanın etrafına sararak yuvarlayalım (Kol böreği gibi).
Üzerine erittiğimiz margarini, ve çırptığımız yumurtayı sürüp önceden ısıttığımız fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra, ağzı kapalı olarak on dakika demlendirip afiyetle yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder