Hamsili pilav tarifi
MALZEME
- 1 kg. hamsi
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı çamfıstığı
- T çorba kaşığı kuşüzümü
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yeterince tuz, karabiber tozşeker yenibahar ve tarçın
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (İsteğe göre)
- Sıvıyağ
YAPILIŞI
- İnce kıydığımız kuru soğanları, sıvıyağda çamfistıklan ile birlikte pembeleştiren lim.
- Daha önceden tuzlu sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ilave edip kavuralım.
- Yeterince tuzunu, tozşekerini, suda ıslattığımız kuşüzümlerini ince kıydığımız maydanozlan ve baharatları tencereye ekleyip üzerine çıkacak kadar sıcak suyu verdikten sonra ağzı kapalı olarak pişirelim.
- Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelim.
- Balıklan temizleyip kılçıklarını çıkartalım. Bir miktar tuz ekleyip kanştırdıktan sonra sıvıyağda tersli yüzlü kızartalım.
- Teflon bir tepsiye kızarttığımız balıklann yansını sırtlan tepsiye gelecek şekilde
- Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba dolduralım.
- En üstüne de sırtlan üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelim.
- Ağzı kapalı olarak fınnda veya çok kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder