10 Aralık 2012 Pazartesi

Hamsili pilav tarifi

hamsilipilav1 300x246 Hamsili Pilav

Hamsili pilav tarifi



MALZEME
  •  1 kg. hamsi
  •  2 su bardağı pirinç
  •  2 adet kuru soğan
  •  1 çorba kaşığı çamfıstığı
  •  T çorba kaşığı kuşüzümü
  •  1 su bardağı sıvıyağ
  •  Yeterince tuz, karabiber tozşeker yenibahar ve tarçın
  •  1 tatlı kaşığı domates salçası (İsteğe göre)
Kızartmak için
  •  Sıvıyağ

YAPILIŞI
  •  İnce kıydığımız kuru soğanları, sıvıyağda çamfistıklan ile birlikte pembeleştiren lim.
  •  Daha önceden tuzlu sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ilave edip kavuralım.
  •  Yeterince tuzunu, tozşekerini, suda ıslattığımız kuşüzümlerini ince kıydığımız maydanozlan ve baharatları tencereye ekleyip üzerine çıkacak kadar sıcak suyu verdikten sonra ağzı kapalı olarak pişirelim.
  •  Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelim.
  •  Balıklan temizleyip kılçıklarını çıkartalım. Bir miktar tuz ekleyip kanştırdıktan sonra sıvıyağda tersli yüzlü kızartalım.
  •  Teflon bir tepsiye kızarttığımız balıklann yansını sırtlan tepsiye gelecek şekilde
U şeklinde dizelim.
  •  Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba dolduralım.
  •  En üstüne de sırtlan üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelim.
  •  Ağzı kapalı olarak fınnda veya çok kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder