10 Aralık 2012 Pazartesi

HASAN PAŞA KÖFTESİ

hasan pasa koftesi Hasan Paşa Köftesi

HASAN PAŞA KÖFTESİ
MALZEME
  •  750 gr kıyma
  •  1 adet kuru soğan
  •  Yanm bayat ekmek içi
  •  2 adet yumurta
  •  1 su bardağı bezelye
  •  Yeterince tuz ve karabiber
PÜRESİ İÇİN
  •  500 gr. patates
  •  2 adet yumurta
  •  50 gr. margarin
  •  Yeterince tuz
SALÇASI İÇİN
  •  1/4 paket margarin
  •  2 çorba kaşığı domates salçası
  •  Yanm çorba kaşığı biber salçası (isteğe göre)
  •  1 İt. su
  •  Yeterince tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Rendelediğimiz kuru soğanı, yumurtaları, kabuğunu soyup ıslattığımız ve suyunu sıktığımız bayat ekmek içi­ni ve yeterince baharatı kıymayla birlikte iyice yoğura­lım.
Mandalina büyüklüğünde kıymalar alarak yuvarlak kase gibi biçimlendirip, yağladığımız fırın tepsisine di­zelim. Fırında kızartıp, çıkartalım.
Patatesleri haşlayıp püre yaptıktan sonra, içine yeterin­ce tuzunu, yumurtaları ve margarin yağını ilave edip, iyice karıştıralım.
Bezelyeleri, pişirdiğimiz köftelerin içlerine bölüştürelim. Hazırladığımız patates püresini de köftelerin üzerini kaplayacak şekilde yayalım.
Başka bir tencerede, margarin yağında bir iki dakika kavurduğumuz salçanın üzerine, yeterince tuz, karabi­ber ve su ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra, tep­siye ilave edelim.
Tekrar fırına atıp, püre hafif renk alıncaya kadar fırınla­yıp, çıkartalım ve sıcak sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder