HASAN PAŞA KÖFTESİ
MALZEME
- 750 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yanm bayat ekmek içi
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı bezelye
- Yeterince tuz ve karabiber
- 500 gr. patates
- 2 adet yumurta
- 50 gr. margarin
- Yeterince tuz
- 1/4 paket margarin
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Yanm çorba kaşığı biber salçası (isteğe göre)
- 1 İt. su
- Yeterince tuz ve karabiber
Rendelediğimiz kuru soğanı, yumurtaları, kabuğunu soyup ıslattığımız ve suyunu sıktığımız bayat ekmek içini ve yeterince baharatı kıymayla birlikte iyice yoğuralım.
Mandalina büyüklüğünde kıymalar alarak yuvarlak kase gibi biçimlendirip, yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Fırında kızartıp, çıkartalım.
Patatesleri haşlayıp püre yaptıktan sonra, içine yeterince tuzunu, yumurtaları ve margarin yağını ilave edip, iyice karıştıralım.
Bezelyeleri, pişirdiğimiz köftelerin içlerine bölüştürelim. Hazırladığımız patates püresini de köftelerin üzerini kaplayacak şekilde yayalım.
Başka bir tencerede, margarin yağında bir iki dakika kavurduğumuz salçanın üzerine, yeterince tuz, karabiber ve su ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra, tepsiye ilave edelim.
Tekrar fırına atıp, püre hafif renk alıncaya kadar fırınlayıp, çıkartalım ve sıcak sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder