20 Aralık 2012 Perşembe

Hasan Paşa Köftesi


HASAN PAŞA KÖFTESİ

MALZEMESİ
* 750gr kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 1-2 bayat ekmek içi
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı bezelye yeterince tuz ve karabiber

PÜRESİ İÇİN

* 500 gr patates
* 2 adet yumurta
* 50 gr margarin
* yeterince tuz

SALÇASI İÇİN

* 1/4 paket margarin
* 2 çorba kaşığı biber salçası (isteğe göre)
* 1 litre su yeterince tuz ve karabiber

YAPILIŞI

* Rendelediğimiz kuru soğanı, yumurtaları,kabuğunu soyup ıslattığımız ve suyunu sıktığımız bayat ekmek içini ve yeterince baharatı kıymayla birlikte iyice yoğuralım.
* Mandalina büyüklüğünde  kıymalar alarak yuvarlak kase gibi biçimlendirip, yağladımız fırın tepsisine dizelim.Fırında kızartıp,çıkartalım.
*Patates püresini de köftelerin üzerini kaplayacak  şekilde yayalım.
* Başka bir tencerede , margarin yağında 1-2dakika kavurduğumuz salçanın üzerine,,yeterince tuz kara biber  ve su ilave edip bir aşım kaynattıktan sonra,tepsiye ilave edelim.
* Tekrar fırında atıp,püre hafif renk alıncaya kadar fırınlayıp, çıkartalım ve sıcak servi yapalım.

Hasan Paşa Köftesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder