10 Aralık 2012 Pazartesi

Hindistan Cevizli Kek

hindistan cevizli kek 300x158 Hindistan Cevizli Kek

Hindistan Cevizli Kek


Hindistan cevizi aromasını sevenler için vazgeçilmez olacak bir tat olan Hindistan cevizli kek yapımı için; 2 yumurta 2 su bardağı şeker ile köpürene dek çırpılır. 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı süt bu karışıma eklenerek çırpılmaya devam edilir. 3 su bardağı elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve Hindistan cevizi de eklenip çırpma teli ile karıştırılır. Kek hamuru, yavaş yavaş karıştırılmalıdır ki hamurun kabarıklığı gitmesin. Karışım, yağlanmış olan kalıba dökülür ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. İlk 30 dakika boyunca fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır, kürdan batırarak kekin pişip pişmediği anlaşılabilir. Kek hamuruna batırılan kürdan temiz bir şekilde çıkarsa eğer kek pişmiş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder