Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Kolay bayatlamayan
kurabiye tariflerinden ve
Hindistan cevizi
sevenler tarafından sık yapılabilecek bu kurabiye tarifi için gerekli
malzemeler ve yapılışı şu şekildedir. Oda sıcaklığında beklemiş 1 paket
margarinin içine, 5 yemek kaşığı şeker,
vanilya,
kabartma tozu,
ve 2 yumurtanın sarısı konularak yoğurulur. Göz kararı un ile yumuşak
ve sert ortasında bir hamur elde edilir. Ceviz iriliğinde koparılan
parçalar yuvarlanır, yuvarlanan parçaların tek tarafı önce yumurta
akına, ardından
Hindistan cevizine batırılır. Yağlanmış
ya da yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir ve üstü kızarmadan
pişirilir, Hindistan cevizlerinin yanmaması gerektiği için sık sık
kontrol edilmelidir. Kurabiyeler piştikten sonra, soğuyana dek beklenir
ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder