10 Aralık 2012 Pazartesi

Islak Kek

ıslak kek Islak Kek

Islak Kek Tarifi – Islak Kek Nasıl Yapılır

Çikolata severler için vazgeçilmez lezzetlerden biri olan ıslak kek yapım için öncelikle kek hamuru yapılır. Hamur için, bir kapta 250 gr. margarinin yarısını, 3 çorba kaşığı kakaoyu, 1 su bardağı sütü ve 1,5 su bardağı şekeri karıştıralım. Bu karışımın 1 bardağını ayıralım. Geri kalan karışıma 2 su bardağı unu, 3 yumurtayı, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edelim karıştıralım. İyice karıştırdıktan sonra, karışımı yağlanmış kek kalıbına dökelim. İsteğe göre kek hamuruna, iri kıyılmış fındıkta konulabilir. Önceden ısıtılmış fırında keki pişirelim. Kek sıcakken, ayırdığımız karışımı hafif koyulaşana dek pişirelim ve kek üzerine dökelim. Soğuduktan sonra Hindistan cevizi dökerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder