Islak Kek Tarifi – Islak Kek Nasıl Yapılır
Çikolata severler için vazgeçilmez lezzetlerden biri olan
ıslak kek
yapım için öncelikle kek hamuru yapılır. Hamur için, bir kapta 250 gr.
margarinin yarısını, 3 çorba kaşığı kakaoyu, 1 su bardağı sütü ve 1,5 su
bardağı şekeri karıştıralım. Bu karışımın 1 bardağını ayıralım. Geri
kalan karışıma 2 su bardağı unu, 3 yumurtayı, kabartma tozunu ve
vanilyayı ilave edelim karıştıralım. İyice karıştırdıktan sonra,
karışımı yağlanmış kek kalıbına dökelim. İsteğe göre kek hamuruna, iri
kıyılmış fındıkta konulabilir. Önceden ısıtılmış fırında keki pişirelim.
Kek sıcakken, ayırdığımız karışımı hafif koyulaşana dek pişirelim ve
kek üzerine dökelim. Soğuduktan sonra Hindistan cevizi dökerek servis
edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder