24 Aralık 2012 Pazartesi

Ispanaklı Tavuk Sarması

ISPANAKLI TAVUK  SARMASI

MALZEME
* 1 kg ıspanak
* 6 tavuk göğsü
* 1 adet kuru soğan
* 50 gr margarin
* 1 su kaşar  peyniri rendesi yeterince tuz ve karabiber


KIZARTMAK İÇİN
* un yumurta galeta unu sıvı yağ


YAPILIŞI

*Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra, 1 su bardağı su ile birlikte ağzı kapalı olarak tencerede bir taşım kaynatalım.
*Suyunu süzüp,ince ince doğrayalım.
*Kuru soğanı ince kıyıp, margarin yağında pembeleştirelim.Sonra ıspanakları ilave edip,hep birlikte kavuralım.
*Kavurduğumuz ıspanaklara,yeterince tuz ve karabiber ekleyip,karıştıralım ve ocaktan indirelim.
* her bir tavuk göğsünü ince biftek gibi dövüp, hazırladığımız ıspanaklı içten yeterince kotalım.
*Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
* Kalın bir sigara böreği gibi sarıp, önce una,sonra çırptığımız yumurtaya,en sonunda da galeta ununa bulayıp,kızgın sıvıyağda kızartalım.
*Peçete kağıdının üzerine çıkartarak fazla yağını emdirip,yanında garnitür ile sıcak servis yapalım.


Türkcell Bedava İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder