Kandilli Mantı Tarifi
Kandilli Mantı Tarifi
MALZEME
- 1 adet tavuk (1,5 kg.)
- 3 adet kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1/4 paket margarin
- Yeterince luz ve karabiber
Hamuru için
- 500 gr. un
- 1 adet yumurta
- Yeterince tuz ve su
YAPILIŞI
- Temizlediğimiz tavuğu dörde böldüğümüz bir adet kuru soğan, yeterince tuz ve su ile birlikte haşlayalım.
- Pirinçleri ayıklayıp ılık suda beklettikten sonra iyice yıkayalım.
- Kalan iki adet kuru soğanı, ince ince kıyarak margarinde
pembeleştirdikten sonra, pirinçleri ilave edip biraz kavuralım,
yeterince tuz ve su ilave edip pilavımızı pişirelim.
- Un, su, yumurta ve tuz ile birlikte sert bir hamur yoğuralım.
- Yufka şeklinde açıp, 4×4 ebadında keselim.
- Hazırladığımız pilava, yeterince karabiber ilave edip, harmanlayalım.
- Kestiğimiz hamurların tam ortasına pilavdan bir miktar koyalım;
dört ucunu birleştirip bir parmak altından sıkarak yapıştıralım
(Hamurun dört ucu yaprak gibi açık kalacak).
- Yağladığımız bir tepsiye dizip fırınlayalım.
- Haşladığımız tavuğun suyunu süzüp kemiklerinden ayırdıktan sonra yarım parmak büyüklüğünde parçalayalım.
- Mantılar iyice kızarınca tepsiyi fırından çıkaralım. Üzerine tavuk etlerini yayarak yerleştirelim.
- Tavuk suyunu kaynar olarak tavukların üzerine döküp tepsiyi tekrar fırına atalım.
- Hamurlar tavuk suyunu çektiği zaman, fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapalım.
NOT: Arzu edenler, sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağı ilave ederek yiyebilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder