10 Aralık 2012 Pazartesi

Kandilli Mantı Tarifi

kandillimantı1 Kandilli Mantı

Kandilli Mantı Tarifi

MALZEME
  •  1 adet tavuk (1,5 kg.)
  •  3 adet kuru soğan
  •  1 su bardağı pirinç
  •  1/4 paket margarin
  •  Yeterince luz ve karabiber
Hamuru için
  •  500 gr. un
  •  1 adet yumurta
  •  Yeterince tuz ve su
YAPILIŞI
  •  Temizlediğimiz tavuğu dörde böldüğümüz bir adet kuru soğan, yeterince tuz ve su ile birlikte haşlayalım.
  •  Pirinçleri ayıklayıp ılık suda beklettikten sonra iyice yıkayalım.
  •  Kalan iki adet kuru soğanı, ince ince kıyarak margarinde pembeleştirdikten sonra, pirinçleri ilave edip biraz kavuralım, yeterince tuz ve su ilave edip pilavımızı pişirelim.
  •  Un, su, yumurta ve tuz ile birlikte sert bir hamur yoğuralım.
  •  Yufka şeklinde açıp, 4×4 ebadında keselim.
  •  Hazırladığımız pilava, yeterince karabiber ilave edip, harmanlayalım.
  •  Kestiğimiz hamurların tam ortasına pilavdan bir miktar koyalım; dört ucunu birleştirip bir parmak altından sıkarak yapıştıralım (Hamu­run dört ucu yaprak gibi açık kalacak).
  •  Yağladığımız bir tepsiye dizip fırınlayalım.
  •  Haşladığımız tavuğun suyunu süzüp kemikle­rinden ayırdıktan sonra yarım parmak büyük­lüğünde parçalayalım.
  •  Mantılar iyice kızarınca tepsiyi fırından çıkara­lım. Üzerine tavuk etlerini yayarak yerleştirelim.
  •  Tavuk suyunu kaynar olarak tavukların üzerine döküp tepsiyi tekrar fırına atalım.
  •  Hamurlar tavuk suyunu çektiği zaman, fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapalım.
NOT: Arzu edenler, sarmısaklı yoğurt ve kırmı­zı biberli tereyağı ilave ederek yiyebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder