Kereviz Beğendi Tarifi
YAPILIŞI- Kerevizlerin kabuklarını soyup içinde limonlu su olan bir tencereye koyalım.
- Soyma işi bitince tenceredeki suyu süzüp içinde bir tatlı kaşığı tuz olan yeni bir suda kerevizleri haşlayalım.
- Haşladığımız kerevizlerin suyunu süzüp blendırdan ya da robottan geçirip püre haline getirelim.
- Başka bir tencerede, margarinde unu sarartmadan kavuralım. Kokusu çıkınca sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
- Püre kerevizi ve muskatı da ilave edip iyice karıştırarak biraz daha pişirelim.
- Üzerine haşladığımız ya da salçalı pişirdiğimiz kuzu, tavuk ya da dana etini koyup fırında pişirdiğimiz domatesler ve biberler ile süsleyerek servis yapalım.
KREP İÇİN
1 kg. kereviz 50 gr. un
2 su bardağı süt Yanm adet limonun suyu 1/4 paket margarin Yanm çay kaşığı hindistan cevizi (muskat)
Yeterince tuz
ÜZERİNE KOYMAK İÇİN 2 adet domates 2 adet sivribiber
Bir önceki yazımız olan Fırında Patlıcan Böreği başlıklı makalemizde börek tarifi, Fırında Patlıcan Böreği ve patlıcanlı börek nasıl yapılır hakkında bilgiler verilmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder