Kıymalı Patlıcanlı Fırın Makarna Tarifi
MALZEME
- 1 paket makama
- 250 gr. kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 3 adet büyük boy patlıcan
- 3 adet sivribiber
- 2 adet domates
- 1/4 paket margarin
- Sıvıyağ
- Yeterince tuz ve karabiber
- 150 gr. kaşarpeyniri rendesi
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım kahve fincanı sıvıyağ
- 2it.su
- .2 çorba kaşığı tuz
Makarnaları, içinde iki çorba kaşığı tuz ve yarım kahve fincanı sıvıyağı, kaynar suda haşlayalım ve suyunu süzüp soğuk su dolu bir kapta bekletelim.
Patlıcanları alaca soyup kuşbaşı şeklinde keselim. Tuzlu suda bekleterek acısının çıkmasını sağlayalım. Suyunu süzüp sıvıyağda kızartalım.
Başka bir tencerede margarini eritip ince kıydığımız kuru soğanı ilave ederek pembeleştirelim. Soğanlar pembeleşince ince kıydığımız sivribiberleri de tencereye ekleyerek kavurmaya devam edelim. Kıymayı da katıp iyice kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı keserek kavurduğumuz kıymaya katıp domatesler eriyene kadar pişirelim.
Yeterince tuz, karabiber (kırmızı pul biber veya pişirirken yarım çorba kaşığı biber salçası) katarak tencereyi ocaktan indirelim.
Fırına dayanıklı bir tepsinin dibini sıvıyağla yağlayalım.
Makarnanın suyunu süzüp büyükçe bir kapta kavurduğumuz kıymayı, patlıcanları, rendelediğimiz kaşarpeynirinin yarısını, yeterince tuz ve karabiber ile birlikte iyice karıştıralım.
Bu karışımı yağladığımız tepsiye döküp düzeltelim.
Üzerine, hazırladığımız süt, yumurta ve kalan kaşarpeyniri rendesi karışımını dökelim.
Önceden ısıttığımız fırında kızartıp pişirelim. On dakika dinlendirip serviis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder