10 Aralık 2012 Pazartesi

Kıymalı Patlıcanlı Fırın Makarna Tarifi

fırında makarna1 Kıymalı Patlıcanlı Fırın Makarna

Kıymalı Patlıcanlı Fırın Makarna Tarifi


MALZEME
  •  1 paket makama
  •  250 gr. kıyma
  •  1 adet büyük boy kuru soğan
  •  3 adet büyük boy patlıcan
  •  3 adet sivribiber
  •  2 adet domates
  •  1/4 paket margarin
  •  Sıvıyağ
  •  Yeterince tuz ve karabiber
Üzerine koymak için
  •  150 gr. kaşarpeyniri rendesi
  •  4 adet yumurta
  •  2 su bardağı süt
Makarnalan haşlamak için
  •  Yarım kahve fincanı sıvıyağ
  •  2it.su
  •  .2 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI
Makarnaları, içinde iki çorba kaşığı tuz ve yarım kahve fincanı sıvıyağı, kaynar suda haşlayalım ve suyunu süzüp soğuk su dolu bir kapta beklete­lim.
Patlıcanları alaca soyup kuşbaşı şeklinde keselim. Tuzlu suda bekleterek acı­sının çıkmasını sağlayalım. Suyunu süzüp sıvıyağda kızartalım.
Başka bir tencerede margarini eritip ince kıydığımız kuru soğanı ilave ederek pembeleştirelim. Soğanlar pembeleşince ince kıydığımız sivribiberleri de ten­cereye ekleyerek kavurmaya devam edelim. Kıymayı da katıp iyice kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı keserek kavurduğumuz kıymaya katıp domatesler eriyene kadar pişirelim.
Yeterince tuz, karabiber (kırmızı pul biber veya pişirirken yarım çorba kaşığı bi­ber salçası) katarak tencereyi ocaktan indirelim.
Fırına dayanıklı bir tepsinin dibini sıvıyağla yağlayalım.
Makarnanın suyunu süzüp büyükçe bir kapta kavurduğumuz kıymayı, patlı­canları, rendelediğimiz kaşarpeynirinin yarısını, yeterince tuz ve karabiber ile birlikte iyice karıştıralım.
Bu karışımı yağladığımız tepsiye döküp düzeltelim.
Üzerine, hazırladığımız süt, yumurta ve kalan kaşarpeyniri rendesi karışımını dökelim.
Önceden ısıttığımız fırında kızartıp pişirelim. On dakika dinlendirip serviis yapa­lım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder