24 Aralık 2012 Pazartesi

Mantarlı Biftek Tarifi

MANTARLI BİFTEK

MALZEMELER
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
Yarım Kg. Mantar
2 Diş sarımsak
4 Adet Biftek
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
Tuz
YAPILIŞI
* Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup, birkaç dakika kızdırın. Daha sonra 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp, yağın içine atın. Pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların yanına yarım kg mantarı ekleyin. Sürekli karıştırarak kavurun. Dövülmüş 2 diş sarımsağı ve yeterli miktarda tuzu ilave edin.
* Malzemeleri birkaç dakika daha kavurduktan sonra , ocaktan alın.
* Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirin. Daha sonra etlerin içine önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyun. Mantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpin.
* İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 180

Türkcell Bedava İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder