10 Aralık 2012 Pazartesi

Mantarlı Karides Güveç Tarifi

karidesguvec1 Mantarlı Karides Güveç

Mantarlı Karides Güveç Tarifi

MALZEME
800 gr. karides (ayıklanmış)
• 2 adet kuru soğan 3 âdet domates 1 diş sarmısak 250 gr. mantar 250 gr. kaşarpeyniri rendesi
100 gr. margarin yada tereyağı
• 4 adet sivribiber (isteğe göre)
• Yeterince tuz ve karabiber
YAPILIŞI
• ince kıydığımız kuru so­ğanları margarinde pembe­leştirelim.
• İnce kıydığımız sarmısakları ve kabukları soyulmuş kari­desleri tencereye ilave edip bir iki dakika sote yapalım.
• İnce kıydığımız mantarları da ilave edip kavurmaya devam edelim.
• Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiği­miz domatesleri ve yeterince baharat da katıp bir iki dakika daha pişirelim.
• Güvecin dibine yuvarlak bir dilim do­mates yerleştirip üzerini pişirdiğimiz kari­deslerle dolduralım.
• En üstüne de rendelediğimiz kaşarpeynirin- den bolca koyup önceden ısıttığımız fırında üstü kı- zarıncaya kadar fırınlayalım.
NOT:
1) İsteyenler, soğanı kavururken üç dört adet ince kıydıkları sivribiberlerı de birlikte kavurabilirler.
2) Büyük boy güveçte yaptığımız bu yemeği porsiyontuk güveçlerde de ya­pabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder