10 Aralık 2012 Pazartesi

Muzlu Parfe

muzlu parfe 300x259 Muzlu Parfe

Muzlu Parfe Tarifi


Sıcak yaz günlerinde serinlemek için diğer alternatiflerden birisi de soğuk tatlılardır. Muzlu parfe yapımı için öncelikle, 4 yumurta akı köpürene kadar çırpılır. Yarım su bardağı şekeri ilave edilir ve çırpmaya devam edilir. Başka bir kapta kremşanti ve süt çırpılır. Kremşanti içine, yumurta aklarını ve doğramış olduğumuz muzlar eklenerek karıştırılır. İsteğe göre meyve değişikliği yapılabilir mevsim meyveleri kullanılabilir. Aynı zamanda, iri kıyılan pötibör bisküvi yada herhangi bir kakaolu bisküvide karışıma koyulabilir. Buzluğa dayanıklı bir kaba şeffaf folyo serilir, parfe doldurulup buzlukta bir kaç saat bekletildikten sonra alınır, üzerindeki folyo alınan ve donan parfe dilimlenerek meyve parçaları ile muzlu parfe  servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder