10 Aralık 2012 Pazartesi

Peynirli Kabak Bardağı Dolması

kabakbardağıdolması1 Peynirli Kabak Bardağı Dolması

Peynirli Kabak Bardağı Dolması


Malzemeler
6 adet dolmalık kabak
250 gr. beyaz peynir
1 demet dereotu
1 su bardağı süt
Yanm su bardağı kaşarpeyniri
rendesi
Salam ya da sosis (İsteğe göre)
Yeterince tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Kabakların iki başını kestikten sonra üzerlerini çizerek soyalım.
Beş altı cm. boyunda kesip içine bir miktar tuz attığımız suda, dişe gele­cek şekilde haşlayalım.
Sıcak sudan çıkartıp soğuk suyun içinde soğutalım.
Tatlı kaşığı yardımıyla içlerini, tek tarafları kapalı kalacak şekilde oyalım. Peyniri, sütü, ince kıydığımız dereotlarını ve arzumuza göre ince kıydığı­mız sosisleri ya da salamları iyice karıştırıp kabakların içlerine doldura­lım.
Açık kısımları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine kaşarpeyniri rendesi serpip fırınlayalım.
Peynirler eriyince, fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder