10 Aralık 2012 Pazartesi

Portakallı Kereviz Tarifi

portakalli kereviz Portakallı Kereviz Tarifi

Portakallı Kereviz Tarifi

* 2 adet kereviz
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 2 portakal
* 3 yemek kaşı zeytinyağı
* 1 adet limon
* tuz
* 1 çay kaşığı şeker

Özellikle karaciğer hastalığı ya da karaciğer rahatsızlığı çekenlerin yemesi gereken şifalı bir yemektir. Kokusundan dolayı kereviz yiyemeyenler için mutlaka portakallı kreviz tarifini denemelerini öneriyoruz.

Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır


2 adet kereviz soyup iri küpler halinde doğradıktan sonra kararmaması için limonlu suda bekletin.
Havuç ve patatesinde kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Tencerenin içine zeytinyağını koyup doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın. Kavrulmuş soğanları üzerine kerevizi, havucu ve patatesi koyun.
1 çay kaşığı şekeri ve arzuya göre tuzunuzu ilave ettikten sonra, portakalların suyunu sıkıp tencereye ilave ediyorsunuz.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak 20 dakika pişmeye bırakın.
Arzuya göre pişmeye yakın  kerevizin yaprak kısımlarından az miktar üzerine doğrayıp yemeğinize renk katabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder