10 Aralık 2012 Pazartesi

Püreli Tavuk

pürelitavuk1 Püreli TavukPüreli Tavuk Tarifi

MALZEME
  •  1 adet tavuk (1200-1500 gr.)
  •  6 adet büyük boy patates
  •  1 adet kuru soğan
  •  1 adet havuç
  •  50 gr. margarin
  •  Yanm su bardağı kaşarpeyniri rendesi
  •  Yeterince tuz ve karabiber YAPILIŞI
  •  Ayıkladığımız tavuğu yıkadıktan sonra dörde böldüğümüz kuru so­ğan kabuğunu soyduğumuz havuç, yeterince su ve tuz ile birlikte haşla­yalım.
  •  Haşladığımız tavuğun suyunu süzüp kemiklerinden ayıralım. Parmak bü­yüklüğünde parçalara ayırıp kuşba­şı iriliğinde kestiğimiz haşladığımız havuçla karıştıralım. Biraz daha tuz ve karabiber serpip lezzetlendire­lim.
  •  Patatesleri soyup ince ince kıydıktan sonra, yeterli derecede su ile haşla­yıp püre yapalım.
  •  Margarin, yeterince tuz ve karabiber serpip iyice karıştıralım.
  •  Püreyi ikiye bölüp yarısını daha ön­ceden sıvıyağla yağladığımız tepsi­ye yayalım. Hazırladığımız tavuğu da pürenin üzerine yaydıktan son­ra, geri kalan püreyi de en üste ya­yıp düzeltelim.
  •  Kaşarpeyniri rendesini de en üste serptikten sonra, sıcak fınnda üzeri biraz renk alıncaya kadar fınnlaya- lım.
  •  Börek gibi keserek sıcak sıcak servis yapalım.
NOT: Püreye bir adet yumurta ilave edip iyice karıştırdıktan sonra kulla­nırsak, pürenin fırından çıktıktan sonra daha katı olmasını sağlarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder