Sebzeli Kuzu yemeği tarifi
MALZEME
Hamuru için
- 1 kg. kuzu eti
- 3 adet kuru soğan veya
- 30 adet arpacık soğan
- 5 adet patates
- 3 adet domates
- 5 adet sivribiber
- 1 baş sarmısak
- 1 demet taze soğan
- Yanm demet dereotu
- 100 gr. tereyağı
- Yeterince tuz ve karabiber
- Güvecin en altına kuşbaşı şeklinde kestiğimiz kuzu etlerini koyup üzerine piyazlık kestiğimiz soğanları, diş diş ayıkladığımız sarmısak ve yarım parmak boyunda kestiğimiz taze soğanları koyduktan sonra dörde böldüğümüz patatesleri ve domatesleri de koyup yeterince tuz ve karabiber serpelim.
- Sivribiberleri de güvecin en üstüne koyduktan sonra tereyağını, ince kıydığımız dereotlarını ve üç su bardağı kadar da su koyup güvecin ağzını yağlı kâğıt ile kapatalım.
- Etrafından iple bağlayarak önceden ısıttığımız orta hararetli fırında 2,5 saat kadar pişirelim.
- Piştikten sonra otuz dakika kadar demlendirip sıcak sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder