10 Aralık 2012 Pazartesi

Sebzeli Kuzu yemeği tarifi

sebzelikuzu1 Sebzeli Kuzu Yemeği

Sebzeli Kuzu yemeği tarifi


MALZEME
Hamuru için
  •  1 kg. kuzu eti
  •  3 adet kuru soğan veya
  •  30 adet arpacık soğan
  •  5 adet patates
  •  3 adet domates
  •  5 adet sivribiber
  •  1 baş sarmısak
  •  1 demet taze soğan
  •  Yanm demet dereotu
  •  100 gr. tereyağı
  •  Yeterince tuz ve karabiber
YAPILIŞI
  •  Güvecin en altına kuşbaşı şeklin­de kestiğimiz kuzu etlerini koyup üzerine piyazlık kestiğimiz so­ğanları, diş diş ayıkladığımız sarmısak ve yarım parmak bo­yunda kestiğimiz taze soğanları koyduktan sonra dörde böldüğü­müz patatesleri ve domatesleri de koyup yeterince tuz ve karabi­ber serpelim.
  •  Sivribiberleri de güvecin en üstü­ne koyduktan sonra tereyağını, ince kıydığımız dereotlarını ve üç su bardağı kadar da su koyup güvecin ağzını yağlı kâğıt ile ka­patalım.
  •  Etrafından iple bağlayarak önce­den ısıttığımız orta hararetli fırın­da 2,5 saat kadar pişirelim.
  •  Piştikten sonra otuz dakika kadar demlendirip sıcak sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder