Şehriyeli Kuzu Güveci Tarifi
Şehriyeli Kuzu Güveci Tarifi
MALZEME
- 750 gr. kuzu kuşbaşı
- 1 paket şehriye
- 2 adet domates
- 3 adet sivribiber
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yanm paket margarin
- 7-8 su bardağı su
- Yeterince tuz
YAPILIŞI
- İnce kıydığımız kuru soğanı, 1/4 paket margarinde pembeleştirdikten
sonra, kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip hep birlikte
kavuralım.
- Salçasını koyup biraz daha kavurduktan sonra tuzunu ve yeterince suyunu koyup etlerin pişmesini bekleyelim.
- Etler pişince ocaktan indirip suyunu süzerek ayıralım.
- Süzdüğümüz et suyunun en az 7,5 su bardağı olması gerekir.
- Bu sırada, geri kalan margarini eritip içine şehriyeleri ijave ederek kavuralım.
- Şehriyeler kavrulunca, et suyunu kavurduğumuz şehriyelere ilave
edip bir kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak
şehriyelerin suyu iyice çekmesini sağlayalım.
- Bu esnada, etleri porsiyonluk güveçlere bölelim. Pişmiş olan
şehriyeleri de güveçlerin üstüne doldurup en üstüne yuvarlak bir dilim
domates ile yarım sivribiber koyup önceden ısıttığımız fırında
domatesler ve biberler kızarıncaya kadar fırınlayalım.
NOT: Porsiyonluk güveçleri, içinde iki parmak su olan fırın tepsisine dizip onunla birlikte fırınlayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder