10 Aralık 2012 Pazartesi

Şehriyeli Kuzu Güveci Tarifi

kuzugüveci1 Şehriyeli Kuzu Güveci

Şehriyeli Kuzu Güveci Tarifi

MALZEME
  •  750 gr. kuzu kuşbaşı
  •  1 paket şehriye
  •  2 adet domates
  •  3 adet sivribiber
  •  1 adet büyük boy kuru soğan
  •  1 çorba kaşığı domates salçası
  •  Yanm paket margarin
  •  7-8 su bardağı su
  •  Yeterince tuz
YAPILIŞI
  •  İnce kıydığımız kuru soğanı, 1/4 paket margarinde pembeleştirdikten sonra, kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip hep birlikte kavuralım.
  •  Salçasını koyup biraz daha kavurduktan sonra tuzunu ve yeterince suyunu koyup etlerin pişmesini bekleyelim.
  •  Etler pişince ocaktan indirip suyunu süzerek ayıralım.
  •  Süzdüğümüz et suyunun en az 7,5 su bardağı olması gerekir.
  •  Bu sırada, geri kalan margarini eritip içine şehriyeleri ijave ederek kavuralım.
  •  Şehriyeler kavrulunca, et suyunu kavurduğumuz şehriyelere ilave edip bir kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak şehriyelerin suyu iyice çekmesini sağlayalım.
  •  Bu esnada, etleri porsiyonluk güveçlere bölelim. Pişmiş olan şehriyeleri de güveçlerin üstüne doldurup en üstüne yuvarlak bir dilim domates ile yarım sivribiber koyup önce­den ısıttığımız fırında domatesler ve biberler kızarıncaya kadar fırınlayalım.
NOT: Porsiyonluk güveçleri, içinde iki parmak su olan fırın tepsisine dizip onunla birlikte fırınlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder