ŞILLIK Tatlısı tarifi
2 su bardağı su
*2.5 su bardağı un* 1 kaşiğı tuz
Ayrıca ,
*1 yemek kaşığı sade yağ
Şerbeti için;
*1 su bardağı pekmez
*1/2 su bardagı su
Ayrıca
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
Unu eleyerek derin bir kaba koyun. Tuzu ekleyip tel çırpıçı yardımıyla
(mikser de kullanabilirsiniz) karıştırın ve bir taraftan da suyu azar azar ilave edin.Bza kıvamın dapürüzsüs bir hamur elde etmeniz gerekir.Hamuru oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.Diğer taraftan,saç yada teflon tavayı kızdırıp fındık büyüklüğünde tere yağıyla yağlayın .Hamurdan kepçeyle alarak krep yada daha küçük boydapankek yapar gibi tavaya dökün .Tavayı sallayarak hamuru yayın .Alt tarafı pişen hamuru çevirip diğer tarafıda pişirin
(her seferinde tavayı yalamayı unutmayın)ceviz serperek üst üste dizin .Şerbeti hazırlamak için ;sade yağ ,pekmez ve suyu bir tencereye koyup kaynatın .Ocaktan alın ve hafifçe lık hale gelmesini bekleyip tatlının üzerine gezdirin .İsterseniz dilimleyerek serfise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder