17 Aralık 2012 Pazartesi



şıllık 300x243 Şıllık Tatlısı

ŞILLIK Tatlısı tarifi

 

2 su bardağı su

*2.5 su bardağı un
* 1 kaşiğı tuz


Ayrıca ,
*1 yemek kaşığı sade yağ

Şerbeti için;
*1 su bardağı pekmez
*1/2 su bardagı su

Ayrıca
*1 su bardağı dövülmüş ceviz


YAPILIŞI
Unu eleyerek derin bir kaba koyun. Tuzu ekleyip tel çırpıçı yardımıyla
(mikser de kullanabilirsiniz) karıştırın ve bir taraftan da suyu azar azar ilave edin.Bza kıvamın dapürüzsüs bir hamur elde etmeniz gerekir.Hamuru  oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.Diğer taraftan,saç yada teflon tavayı kızdırıp fındık büyüklüğünde tere yağıyla yağlayın .Hamurdan kepçeyle alarak krep yada daha küçük boydapankek yapar gibi  tavaya dökün .Tavayı sallayarak hamuru yayın .Alt tarafı pişen hamuru çevirip  diğer tarafıda pişirin
(her seferinde tavayı yalamayı unutmayın)ceviz serperek üst üste dizin .Şerbeti hazırlamak için ;sade yağ ,pekmez ve suyu bir tencereye koyup kaynatın .Ocaktan alın ve hafifçe  lık hale gelmesini bekleyip tatlının üzerine gezdirin .İsterseniz dilimleyerek serfise sunun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder