24 Aralık 2012 Pazartesi

Tavuk Etli Güveç

TAVUKLU ETLİ GÜVEÇ

MALZEMELER

* 400 gr tavuk eti
* 3 Patlıcan
* 2 Diş Sarımsak
* 2 Soğan
* 5 Domates
* 3 Kabak
* 3 Dolmalık Biber
* 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
* 250 gr Bamya
* 500 gr Taze Fasulye
*2 Çarliston Biber
* 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Su Bardağı Sirke
* 7 Su Bardağı Sıcak Su VE TUZ
YAPILIŞİ
* Patlıcanları alacalı soyup dörde bölün. Tuzlu suda 20 dakika bekletip acısını çıkarın. Soğan, çarliston biber ve sarımsakları ince dilimleyelim. 3 domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak ince doğrayın.
* Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip soğan ve sarımsağı soteleyelim. Sırası ile domates ve biberi ekleyip kavurun.
* Fasulyelerin kenarlarını keserek ayıklayın ve ince  kesin. Kabakları soyup uzunlamasına birkaç parçaya kesin. Domatesin bir tanesinin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
*Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp büyük parçalara bölün. Bamyaların baş kısmını alın, sirkeye batırıp oyun.
* Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip fasulyeleri orta ateşte çevirin. Kabakları ekleyip fasulyeyle beraber pişirin. Domatesleri de ilave edip pişirelim. Bamya ve biberlerin birazını ayırıp kalanını tencereye ekleyin. Tencereye 7 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler pişinceye kadar pişirin.
* Tavuk etlerini ızgarada pişirin. Patlıcanları kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp bir kaba alın.
* Isıtılmış büyükçe bir güvece önce tavuk etlerini yerleştirin. üzerine pişirdiğiniz sebzeleri kaynar suyu ile beraber dökün. Kızarmış patlıcanları, ayırdığınız bamya ve biberi ilave edin. domatesi dilimleyip üzerine dizin. -önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlanmış fırında kapağı kapalı

Türkcell Bedava İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder