Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
Hafif bir tatlı olan
tavuk göğsü yapımı için 125 gr.
margarin, 1 su bardağı un, 4 su bardağı süt, 1,5 su bardağı toz şeker, 1
paket vanilya gereklidir. Yapılışı, margarin tencereye alınarak
eritilir. Üzerine un ilave edilir ve kokusu gidene kadar kavrulur,
kavrulan unun üzerine süt, şeker ve vanilya konur, topaklanmaması için
sürekli karıştırılarak muhallebi yapılır.
Muhallebi
kıvamına gelince, karışım ocaktan indirilir 15 dakika mikser ile
çırpılır ve borcama dökülür. Üzerine dökülecek olan sosun yapımı için; 1
çorba kaşığı kakao, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı margarin
ve 1 adet yumurta gereklidir. Malzemeler karıştırılıp çok az
ısıtıldıktan sonra tatlının üzerine dökülür ve soğuduktan sonra
buzdolabına konan tatlı, servise hazır demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder