10 Aralık 2012 Pazartesi

Yalancı Tavuk Göğsü

tavuk gohsu tatlisi 300x225 Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Hafif bir tatlı olan tavuk göğsü yapımı için 125 gr. margarin, 1 su bardağı un, 4 su bardağı süt, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya gereklidir. Yapılışı, margarin tencereye alınarak eritilir. Üzerine un ilave edilir ve kokusu gidene kadar kavrulur, kavrulan unun üzerine süt, şeker ve vanilya konur, topaklanmaması için sürekli karıştırılarak muhallebi yapılır. Muhallebi kıvamına gelince, karışım ocaktan indirilir 15 dakika mikser ile çırpılır ve borcama dökülür. Üzerine dökülecek olan sosun yapımı için; 1 çorba kaşığı kakao, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı margarin ve 1 adet yumurta gereklidir. Malzemeler karıştırılıp çok az ısıtıldıktan sonra tatlının üzerine dökülür ve soğuduktan sonra buzdolabına konan tatlı, servise hazır demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder