9 Ocak 2013 Çarşamba

Milföy ile Sarılmış Köri Soslu Balık


MİLFÖY İLE SARILMIŞ KÖRİ SOSLU BALIKFİLETOSU

MALZEMELER

* 1 adet köri soslu balık fileto
* 1 paket milföy
* 1 adet yumurta sarısı

Milföy ile Sarılmış Köri Soslu Balık Yapılışı

* Milföy hamurunu masaya dizip iç kısımlarına köri soslu balık filetosunu parçalarıyla birlikte paylaştırın.
* Milföy uç kısımlarından kapatarak kenarlarını çatal ile ezin.
* Hazırladığımız böreklerin üst kısmına yumurta sarısı sürüp önceden 190 c ye ısıttığımız fırında pişirip sıcak olarak servis yapalım.

Türkcell Bedava İnternet

Mezgit Tava Tarifi

Mezgit Tava Tarifi

Mezgit Tava Malzemeleri
* 1 paket mezgit fileto
* un
* tuz kızartmak için yağ

Mezgit Tava Nasıl Yapılır

* Mezgit filetolarını  çözündürün
* Geniş bir kapta un ve tuzu  karıştırın.
* Bu karışıma mezgit filetoları bulayın ve fazla unları silkeleyerek atın.
* Kızartma yağını iyice kızdırdıktan sonra mezgit filetoları yumurta  arzu ettiğiniz kadar kızartın.
* Arzuya ederseniz mezgit  filetolar arzu ederseniz mezğit Filetoları yumurta sarısına batırıp kızartarak daha altın sarısı bir görüntü alde edebilirsiniz.


Türkcell Bedava İnternet

Limonlu Kek

Limonlu Kek Tarifi
Kek Malzemeleri
*3 adet yumurta
*  1 bardak toz şeker
* 1 bardak un
*  1/2 kahve fincanı su
* 1 paket kabartma tozu

Kek KREMASI İÇİN
*  8 kaşık 1 su bardağı toz şeker
*  2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
*  2 adet yumurta
*1,5 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
*5 çay bardağı su


YAPILIŞI
* 3 adet yumurta ve şekeri çırparak un,su ve kabartma ekleyip pandispanyamızı pişiriyoruz
* Kreması: Tencereye yumurtayı koyup iyice çırpıyoruz. Ardından şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Su, mısır nişastası ve ince rendelenip suyu sıkılmış limonu ekleyip ocağın altını açıyoruz. Karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra pişen pandispanyamızın üzerine döküyoruz.
Üzerini; fındık, ceviz ile süsleyebilirsiniz.


Kulak Çorbası

Kulak Çorbası Tarifi

MALZEME LİSTESİ

MANTI HAMURU İÇİN

* 1 kg un veya 9 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* aldığı kadar su
* 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;
* 350-400 gr kıyma
* 1 baş soğan
* yarım demet maydanoz
* 1 çay kaşığı karabiber yarım kaşığı tuz

Sosu için;

* 1 yemek  kaşığı biber salçası
* yarım çay kaşığı tuz
* 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 adet limon suyu

Kulak Çorbası Nasıl Yapılır

* Derin bir kabın içine un,yeteri kadar su,yumurta ve tuz karıştırılarak kulak memesi kıvamından biraz sertçe bir mantı hamuru hazırlanır .Hamurun üzerine nemli bir bezle örtülerek bir saat kadar dinlendirilir.Öte yandan mantının iç harcını hazırlamak için bir kapta kıyma, çok ince kıyılmış soğan,çok ince kıyılmış maydanoz,yarım çay kaşığı tuz, karabiber iyice yoğurulur.
* Bir tarafta dinlenen hamur,yumurta büyüklüğünde10-12 bezeye ayrılıp bu bezelerden yaklaşık 40 cm çapında,on defter kalınlığında yufkalar açılır.
*Her bir yufka 4*4 cm, kareler halinde kesildikten sonra içine kıymalı içten fındık kadar konulup dört köşesi birleştirilir . Mantılar unlanmış bir tepsinin üzerine konulur.
* Tencereye7-8 su bardağı sıcak su konulup yarım çay kaşığı tuz atılır ve su kaynayınca mantılar ile haşlanmış nohutla birlikte suyun içine  ilave edilir.
* Matılar suyun yüzüne çıktıktan sonra yemek pişmiş demektir.Limon suyunu ekleyerek tencere ocaktan alınır.
* Sos için bir tavada eritilen yağa salça eklenerek kavrulur.Nane ve pul biber de ilave edip 2-3 dakika kadar pişirilen bu sos çorbanın üzerine gezdirilir ve çorba servise sunulur.



7 Ocak 2013 Pazartesi

Kereviz Beğendi Yemeği Tarifi

MALZEME

* 1 KG kereviz
* 50 gr un
* 2 su bardağı süt
* yarım adet limon suyu
* 1/4 paket margarin
* yarım çay kaşığı hindistan cevizi yeterince tuz

YAPILIŞI
* Kerevizlerin kabuklarını soyup içinde limonlu suyu olan tencereye koyalım.
* Soyma işi bitince tencerede  suyu süzüp içinde bir tatlı kaşığı tuz olan yeni bir suda kerevizleri haşlayalım.
* Haşladığımız kerevizlerin suyunu süzüp blendırdan yada robottan geçirip püre haline getirelim.
* Başka bir tencerede, margarin de unu sarartmadan kavuralım.Kokusu çıkınca sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelince ye kadar pişirelim.
* Püre kerevizi ve musakkayı da ilave edip iyice karıştırarak biraz daha pişirelim.
* Üzerine haşladığımız ya da salçalı pişirdiğimiz kuzu ,tavuk ya da dana etini koyup fırında pişirdiğimiz domatesler ve biberler ile süsleyerek servis yapalım
kereviz yemekleri, diyet yemekler, sağlıklı yemekler

Karıdesli Spagetti

KARİDESLİ SPAGETTİ TARİFİ

MALZEMELER

* 1 adet akdeniz soslu karides
* 1 paket spagetti


YAPILIŞI

* Spagettiyi kaynar tuzlu suda 1-10 dakika haşlayalım.
* Akdeniz soslu karidesin yağının 3/4 nü geniş bir tencereye  alıp kızdırıp.
* Spagettiyi haşladıktan hen sonra tencereye ilave edip kısa bir süre pişirip servis yapınız.


Kabak Dolması Tarifi

Kabak Dolması Tarifi


MALZEMEMELERİ
* 6 adet dolmalık kabak
* 250 gr beyaz peynir
* 1 demet dereotu
* 1 su bardağı süt
* yarım su bardağı kaşar peyniri
* salam yada sosis
* yeterince tuz ve karabiber

YAPILIŞI

* Kabakların iki aşını kestikten sonra üzerini çizerek soyalım.
* Beş altı cm boyunda kesip içine bir miktar tuz attığımız suda,dişe gelecek şekilde haşlayalım.
* Sıcak sudan çıkartıp soğuk suyun için de soğutalım.
* Tatlı kaşığı yardımıyla içlerini , tek tarafları kapalı kalacak şekilde oyalım.
* Peyniri ,sütü, ince kıydığımız dereotunu ve arzuma göre ice kıydığımız sosisleri ya da salamları iyice karıştırıp kabakların içlerine dolduralım.
* Açık kısımları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.
* Üzerlerine kaşarpeyniri rendesi serpip fırınlayalım.
* Peynirleri eritince ,fırından çıkartıp sıcak servis yapalım.


Izgara Balık Filetosu


Izgara Balık Filetosu Nasıl Yapılır


Izgara Balık Filetosu malzemeleri


* 1 paket balık fileto
* 1 çorba kaşığı zeytin yağ
* bir demet roka
* 2 adet domates
* 1 adet limon
* 1 adet kırmızı soğan

Izgara Balık Filetosu Yapılışı


* Kömürlü veya elektrikli ızgarayı kızdırın.
* Pınar balık filetolarını zeytin yağına batırıp,donuk olarak ızgarada pişirin.
* Servis tabağı  roka yaprakları ızgara balık filetonuzu servis edebilirsiniz.


Domates Soslu Balık Filetolu Makarna

Domates Soslu Balık Filetolu Makarna Tarifi

MALZEMELER

* 1 adet domates soslu balık fileto
* 1 paket burgu makarna
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* tuz kara biber

YAPILIŞI
* Burgu makarnayı mümkün olduğunca az su ile haşlayıp suyunu çektirin veya süzün.
* Domates soslu balık filetosunu kapağını açarak fırında,mikro dalga fırında veya bir dökerek ısıtın.
* Makarnayı tereyağı ile karıştırıp üzerine domates soslu balık filetosunu ilave ederek servis yapınız.
* Arzu ederseniz makarnanın üstüne rendelenmiş kaşar serpebilirsiniz.


6 Ocak 2013 Pazar

Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav Tarifi


MALZEME

* 1 KG hamsi
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet kuru soğan
* 1 çorba kaşığı çamfıstığı
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 su bardağı sıvı yağ
* yeterince tuz,karabiber tozşeker yeni bahar ve tarçın
* 1 tatlı kaşığı domates salçası isteğe ğöre


 nasıl yapılır
*İnce kıydığımız kuru soğanları , sıvıyağda çam fıstıkları ile birlikte pembeleştirelim.
*Daha önce tuzlu suda ıslatıp 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri  tencereye ilave edip kavuralım.Yeterince tuzunu, tozşekerini, suda ıslattığımız kuş üzümlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip üzerine çıkacak kadar sıcak suyunu verdikten sonra ağzı kapalı olarak pişirelim.
* Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelim .
* Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkartalım.Bir miktar tuz ekleyip karıştırdıktan sonra sıvı yağda tersli yüzlü kızartalım.
* Teflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelin.
* Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba koyalım.
* En üstüne de sırtları üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelim.
* Ağzı kapalı olarak fırında veya çok kısık ateşte on dakika daha demlendirip servi yapalım.

Hamsi Mücver Tarifi

Ülkemiz denizler açısında oldukça zengin. Özellikle Karadeniz efsanesi olan hamsi balığının tatlısındani böreğine kadar her türde yiyeceği hazırlandı. Şimdiki tarifimizde hamsi mücver karşınızda. Afiyet olsun.

Hamsi Mücver Tarifi


MALZEME
* 1 KG hamsi
* 6-7 adet taze soğan
* 1 demet maydanoz
* 3 adet yumurta
* 1 kahve fincanı un
* yarım tatlı kaşığı kara biber pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz

Hamsi Mücver Nasıl Yapılır


* Hamsileri başlarını kopartıp kılçıklarını ayıklayıp sonra,bol tuzlu suda yıkayıp suyunu süzelim.
* Taze soğanları ve maydanozları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince kıyalım.
* Yumurtaları ,büyük bir kaba koyup çırpalım.İçine tuzu,karabiberi,kırmızı pul biberi ,unu , kıydığımız taze soğanları ,maydanozları ve hamsileri ilave edip karıştıralım.
* Bu karışımı, yağladığımız fırın tepsisine 1-5-2 parmak kalınlığında yayıp orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelin. Oktay Usta yemek tarifleri, balık tarifi, hamsi tarifi



Dolma Piliç

Dolma Piliç Tarifi


MAZEME

* 1 adet piliç
* 500 gr pirinç
* 2 adet kuru soğan
* 1 çorba kaşığı çam fıstığı
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 250 gr tavuk ciğeri
* 6 sap dere otu
* yarım paket margarin
* yeterince tuz ,karabiber ,yeni bahar ve tarçın

Dolma Piliç Nasıl Yapılır

* Ayıklayıp ve yıkadığımız pilici dörde böldüğümüz 1 adet kuru soğan ,bir tutam tuz ve yeterince su ile birlikte haşlayalım.
* Suyunu süzüp,bir kenara ayıralım.Pilici dörde parçaya bölüp ,ğöğüs ve kalça kemiklerini ayıkladıktan sonra ,fırınlayalım.
* Önceden ıslattığımız ve yıkadığımız pirinçleri , margarin yağda ince kıydığımız kalan bir adet kuru soğan ve çamfıstığı ile birlikte kavuralım.
* Şişmesi için suda ıslattığımız kuşüzümlerini küçük kesip kavurduğumuz ciğerleri ve yeterince baharatı kavurduğumuz pirinçleri ilave edip ,üzerine çıkacak kadar süzdüğümüz tavuk suyunu vererek güzel bir pilav pişirelim.
* Pilavı on beş dakika kadar demlenip , harmanlayıp ve büyükçe bir servis tabağına yayalım.
* Üzerini fırınlayarak kızarttığımız piliç etlerini yerleştirip sıcak servis yapalım.


2 Ocak 2013 Çarşamba

Patlıcanlı Kollotik

Patlıcanlı Kollotik tarifi


MALZEMELER

* 2 su bardağı göce
* 1,5 su bardağı ılık su
* 1 çay kaşığı tuz

YEMEK HARCI

* 3 adet orta boy patlıcan
* 3 baş soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 2 yemek kaşığı tere yağ
* 1adet limon suyu

 Patlıcanlı Kollotik nasıl yapılır
YAPILIŞI
Patlıcanlı Kollotik
* Derin bir yoğurma kabının içine göce konur ve üzerine ılık su eklenerek 15-20 dakika bekletilir .Böylece kabaran ve iyice yumuşayan göceler içine tuz da eklenerek köfte yoğrulur .Göce harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak elde iyice yuvarlanır ve bir tepsiye dizilerek bir kenarda bekletilir.Bu arada patlıcanları alacalı soyup ,2-4 cm kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğranır ve içine bir yemek kaşığı kadar tuz atılmış bol suya acısını almak üzere konur
*Bir tencerede yağla beraber, yemeklik doğranmış soğanları sararıncaya kadar kavrulup, salça ve kırmızıbiber eklenir.Patlıcanlar ilave edilerek 2-3 dakika kadar kavurma işlemine devam edilir.Üzerine 5-6 su bardağı sıcak su eklenip, kaynamaya bırakılır.Kaynayan suya haşlanmış nohutlarla beraber hazırlanan köfteler de atılır .10-12 dakika kadar pişirilir . Limon suyunu da eklenip altı söndürülüp .İstenirse üzerine kızdırılmış tereyağı  nane gezdirilerek servis yapalım.

Mehane Pilavı

Mehane Pilavı Tarifi

MALZEMELER
* 2 su bardağı pilavlık bulgur
* 500 gr kuş başı koyun kol eti
* 25-30 gr tereyağı 5 yek kaşığı zeytin yağ
* 2 adet orta boy soğan
* 2 çay kaşığı tuz ,ve karabiber
* 2 adet yeşil sivri biber
* 2 orta boy domates
* 4 su bardağı sıcak et suyu
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI
*Domatesleri soyup rendeleyin.Biberleri temizleyip incecik halkalar halinde doğrayın.
* Soğanlar soyup tavla zarı formunda doğrayın.Eti yıkayıp süzün.
* Sıvı yağda tencerede kızdırın.Kuşbaşı eti tencereye aktarıp karıştırarak suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar,en az 5 dakika pişirin.
* Üzerine soğanı ekleyip karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika kadar kavurun .Tuzu ,karabiber serpiştirin.
* Biberleri ve domatesi ilave edip sıcak et suyunu tencereye aktarın.Etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
* Etler iyice yumuşayıncaya , yıkayıp süzdüğümüz bulguru tencereye aktarıp karıştırın.
* Kayamaya başlayınca hemen altını kısın ve kısık ateşte pilav göz göz olup suyunu tamamen çekinceye kadar pişirip ocaktan alın .
* Pilavı yaklaşık 20-30dakika dinlendirin.Sıcak servis yapın.

Türkcell Bedava İnternet

1 Ocak 2013 Salı

Zeytinyağlı Taze Barbunya

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA FASULYESİ

MALZEME

* 1,5 kg barbunya fasulye
* 2 adet büyük boy kuru soğan
* 4 adet dolma biber
* 3 adet büyük boy domates
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 6 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 kahve kaşığı karabiber yeterince tuz


YAPILIŞI

* Barbunyaları ayıklayıp,bol suyun içinde haşlayalım.
* Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkartıp,uzunlamasına 4de bölelim.
* Tencereye sıvıyağ koyup dolma biberleri sote edip
çıkartalım.
* İnce kıydığımız kuru soğanları ,aynı yağda pembeleştirip,domates salçası ile 1-2 dakika daha kavuralım.
* 1-2 sefer karıştırdıktan sora ,yeterince suyunu ve baharatını verip, kaynatalım.
* Bu esnada haşlanmış olan barbunyaların suyunu süzüp,tencereye ilave edelim.
* 1-2 sefer karıştırdıktan sonra,kızarmış olan dolma biberleri de katıp,tencerenin ağzı kapalı olarak pişirelim.

Türkcell Bedava İnternet

Zeytinyağlı Patates Pilakisi

ZEYTİNYAĞLI PATATES PİLAKİSİ

MALZEME

* 1 kg patates
* 1 adet kuru soğan
* 3 adet domates
* 3 adet havuç
* 10 diş sarımsak
* 3 sap maydanoz
* 1 su bardağı zeytin yağı yeterince tuz ve toz şeker

YAPILIŞI

* Patatesleri soyup yıkadıktan sonra,ya kuş başı şeklinde ya da tavla pulu gibi keselim ve tekrar yıkayıp, suda bırakalım.
* Kuru soğanı ince kıyıp,sıvıyağda kavurmaya başlayalım.
* Havuçları da soyup(kalın ise, uzunlamasına ikiye bölmek şartı ile,ince ise bütün olarak)verevine keselim.
* Soğanlar pembeleşince, soyduğumuz ve ortadan ikiye böldüğümüz sarımsaklarla birlikte havuçları da  tencereye ilave ederek,3-4 dakika kavuralım.
* Kabuklarını soyduğumuz ve kuş başı kestiğimiz domatesleri de tencereye ilave edip, 1-2 sefer daha karıştırdıktan sonra ,yeterince tuzunu, toz şekerini ve sıcak suyunu ilave edip, pişmeye bırakalım.
* Havuçlar biraz yumuşayınca,aşağı yukarı 10-15 dakika sonra, patatesleri de katıp,hepsinin pişmesini sağlayın.
* Hepsi pişince,yıkadığımız ve ince kıydığımız maydanozları da ilave edip,ocağı söndürelim.
* Kendi tenceresin soğuttuktan sonra ,servis yapalım.

Türkcell Bedava İnternet

Zeytinyağlı Bamya

ZEYTİNYAĞLI BAMYA

MALZEME

* 1 KG BAMYA
* 2 ADET DOMATES
* 2 ADET KURUSOĞAN
* 1/2 çay bardağı limon suyu
* 1/2 çay bardağı sirke
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1/2 tatlı kaşığı toz şeker yeterince tuz

YAPILIŞI

* Bamyaları saplarını,sivri külah gibi ayıkladıktan sonra, 1 tatlı kaşığı tuz ve sirkeyle iyice karıştırıp,5 dakika bekletelim.
* İnce kıydığımız kuru soğanları, sıvıyağda pembeleştirelim.
* Bamyaları iyice yıkadıktan sonra,tencereye ilave edip, 1-2 dakika soğanlar ile beraber pişirelim.Sonra üzerine kabuklarını koyup kuşbaşı kestiğimiz  domatesleri ilave edelim.
* 2*3 dakikada domateslerle çevirdikten sonra,toz şekerini ,limon suyunu,yeterince tuzunu ve bamyalar ile aynı seviyede sıcak suyunu koyup ağzını kapatalım(varsa,kapaktan önce yağlı kağıt ile kapatınız)
* Bamyalar piştiği zaman soğutup,servis yapalım.

Türkcell Bedava İnternet

Zeytinyağlı Ispanak

ZEYTİN YAĞLI ISPANAK

MALZEME
* 1,5 kg ıspanak
* 1 adet orta boy soğan
* 1 kahve fincanı pirinç
* 1çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı toz şeker yeterince tuz

YAPILIŞI

* Ispanakları ayıkladıktan sonra,bir kaç kez yıkayalım.
*Rendelediğimiz kuru soğanı,sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuralım. sonra, doğradığımız ıspanakları ilave edelim, birkaç dakika daha kavuralım.
* Ilık suda ıslattığımız pirinçleri ,iyice yıkadıktan sonra,ıspanaklara ilave edip,yeterince tuz ,toz şeker ve sıcak su ekleyerek,ağzı kapalı olarak pişirelim.
* Piştikten sonra .ağzı kapalı olarak soğutup servis yapalım.

Türkcell Bedava İnternet

Zeytinyağlı Taze Fasulye


ZETİN YAĞLI TAZE FASULYE

MALZEME

* 1 kg taze fasulye
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 1-2 su bardağı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı toz şeker yeterince tuz.ve su

YAPILIŞI

* Fasulyelerin iki başını elimizle kopardığımız zaman,eğer kılçıkları varsa onu da bıçak ile incecik kesip,temizleyelim.
Kuru soğanları incecik kıydıktan sonra,sıvıyağda1-2 dakika kavuralım.
* Yıkadığımız taze fasulyeleri ilave edip, ara sıra karıştırmak şartıyla 5 dakika kadar kavuralım.
* Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de tencereye ilave edip karıştırdıktan sonra, ağzı kapalı olarak domatesler suyunu salıncaya kadar bekleyelim.
* Yeterince tuzu, toz şekeri ve fasulyelerin üst seviyesini kadar sıcak suyu ilave edip, pişirmeye devam edelim.
* Fasulyeler piştiği zaman ocaktan indirip ,ağzı kapalı olarak ılınıncaya kadar bekledikten sonra,servis yapalım.
Resimli zeytinyağlı taze fasulye tarifi

Türkcell Bedava İnternet

Soğan Dolması

OĞAN DOLMASI



4 tane kuru soğan
2 su bardağı dolmalık pirinç
1 su bardağı kıyma
1 çorba kaşığı dereotu
Yarım su bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı biber salçası
Birer tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve karabiber  çay kaşığı tuz










YAPILIŞI

* Soğanların başını ve üzerini çok az kesin ve kabuklarını soyun. Bir miktar su ile bir tencereye alın ve haşlayın. Soğanlar yumuşayıp, içi çıkacak kadar olduğundan tencereyi ocaktan alın.
*İç malzemeleri bir tencereye alın ve iyice karıştırarak kavurun. Ardından bu iç harcı sağanların içini birkaç kat çıkardıktan sonra iç malzeme olarak doldurun. Yalnız soğanların içini tıka basa iç malzeme ile doldurmayın ki sonra pişerken taşmasın. *Ardından içi dolmuş olan soğanların bir tencereye sıralayın ve üzerine tuz serpip, üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve ortalama 25 dakika pişirip ocaktan alın.


Türkcell Bedava İnternet

Köpoğlu Tarifi

KÖPOĞLU
MALZEME
* 1 kg patlıcan
* 4 adet sivribiber
* 4 adet çarliston biber
* 4 adet dolmalık biber
* 4 adet domates
* 10 diş sarımsak
* 1/2 kg yoğurt
* 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker yeterince tuz

kızartmak için;sıvı yağ


YAPILIŞI

* Patlıcanları alacalı  soyup, kuşbaşı şeklinde kestikten sonra,bol tuzlu suya koyup,acısını çıkartalım.
* Biberlerin çekirdek kısmını ayıklayıp,yıkadıktan sonra, onları da kuşbaşı şeklinde doğrayıp,sıvıyağda kızartalım.
* 4 adet domates rendeleyip , yeterince tuz karabiber ve 2 tatlı kaşığı toz şeker ile birlikte tencereye koyup ,suyunu çekinceye kadar pişirelim.
* Sarımsakları bir miktar tuz ile havanda iyice dövüp,yoğurda katalım.
* Patlıcanları da bol sıvıyağda kızartıp, biberlerin yanına koyalım.
* Kızarttığımız patlıcanları ,biberleri ve hazırladığımız domates sosunu, sarımsaklı yoğurda ilave edip,karıştırdıktan sonra büyükçe bir servis tabağına yayıp,servis yapalım.

Türkcell Bedava İnternet

Köpoğlu Tarifi

KÖPOĞLU
MALZEME
* 1 kg patlıcan
* 4 adet sivribiber
* 4 adet çarliston biber
* 4 adet dolmalık biber
* 4 adet domates
* 10 diş sarımsak
* 1/2 kg yoğurt
* 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker yeterince tuz

kızartmak için;sıvı yağ


YAPILIŞI

* Patlıcanları alacalı  soyup, kuşbaşı şeklinde kestikten sonra,bol tuzlu suya koyup,acısını çıkartalım.
* Biberlerin çekirdek kısmını ayıklayıp,yıkadıktan sonra, onları da kuşbaşı şeklinde doğrayıp,sıvıyağda kızartalım.
* 4 adet domates rendeleyip , yeterince tuz karabiber ve 2 tatlı kaşığı toz şeker ile birlikte tencereye koyup ,suyunu çekinceye kadar pişirelim.
* Sarımsakları bir miktar tuz ile havanda iyice dövüp,yoğurda katalım.
* Patlıcanları da bol sıvıyağda kızartıp, biberlerin yanına koyalım.
* Kızarttığımız patlıcanları ,biberleri ve hazırladığımız domates sosunu, sarımsaklı yoğurda ilave edip,karıştırdıktan sonra büyükçe bir servis tabağına yayıp,servis yapalım.

Türkcell Bedava İnternet

Ispanaklı İrmik Tatlısı

ISPANAKLI İRMİK TATLISI
* 4 su bardağı süt
* 2 paket vanilya
* 2 çay bardağı su
* 15 yaprak ıspanak
* 10 yemek kaşığı toz şeker
*6 yemek kaşığı irmik
* 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin

* 2 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı kakao
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* 50 gr bitter çikolata

YAPILIŞI

* kaba aktarın. Oda ısısına gelince buzdolabına alarak 1 saat soğutun. Üzeri için süt, kakao, un, şekeri karıştırın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ıspanaklı tatlının üzerine dökerek yayın. Birkaç saat buzdolabında soğutun. * *Dilimleyip üzerini süsleyerek servis yapın.
* Ispanak yapraklarını bir miktar sıcak su ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirin ve tencereye alın. İrmik, şeker, vanilya, nişasta ve sütü ekleyip karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız karışımı su ile hafifçe ıslatılmış bir kaba yerleştirip servis edin.



Türkcell Bedava İnternet

Fırında Pırasa

FIRINDA PIRASA

YAPILIŞI

* 1 kg pırasa
* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı galeta unu
* 1 çay bardağı sıvı yağ yeterince tuz karabiber pul biber


YAPILIŞI

* Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra,tavla zarı şeklinde doğrayıp,tuzlu suda haşlayalım
* Başka bir kaba ,yumurtaları kırıp biraz çırptıktan sonra,sütü, sıvıyağı,yeterince baharatı ve galeta ununun 3/4 ünü koyup,karıştıralım.
* Isıya dayanıklı fırın tepsisini,margarin ile yağlayıp,ayırdığımız galeta ununu da serpiştirelim.
* Bu esnada olan pırasaların ,suyunu süzüp yumurtalı karışım ile karıştırdıktan sonra,fırın tepsisine dökelim.
* 170-180 c fırında,üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Türkcell Bedava İnternet

Fasulye Ezmesi

FASÜLYE EZMESİ

* 2 su bardağı kuru fasulye
* 300 gr tahin
* 8-10 diş(1 baş )sarımsak
* 1 adet limon suyu yeterince tuz ,pul kırmızı biber sıvı yağ


YAPILIŞI

* Akşamdan ıslattığımız fasulyeleri, yeterince su ile iyice haşlayalım.
* Suyunu süzüp ,ezdikten sonra 300 gr tahin ,1 baş dövülmüş sarımsak,1 limon suyunu e yeterince tuz ile birlikte iyice karıştıralım.
* Eğer ihtiyaç olursa, fasulyenin haşlama suyundan ilave edip, püre kıvamına getirelim.
* Servis tabağına yayıp, üzerine pul kırmızı biber serperek servis yapalım.

Türkcell Bedava İnternet

Etli Yaprak Sarması

ETLİ YAPRAK SARMASI

YAPILIŞI
* 300 gr taze yaprak veya salamura yaprak
* etli dolma içi
* 250 gr yoğurt
* 1 adet limon yeterince tuz


YAPILIŞI

* Taze asma yapraklarını, tuzlu veya limonlu kaynar suda hafifçe haşlayıp,saplarını kopartalım.
* Etleri dolma içinde anlattığımız gibi bir iç hazırlayalım.
* Sonra bu içten yeterince parçalar alarak, hazırladığımız yaprakların tüylü yüzlerine koyup, yaprakların sağını ve solunu üstüne çevirdikten sonra ,uzunluklarına doğru sigara böreği sarar gibi saralım.
* Sardığımız dolmaları , bir tencereye aralıksız ,düzgünce dizelim.Tencereye dizme işlemi bitince ,sarmanın üzeri dağılmaması için tabak koyalım.
* Yağsız olduğunu görürsek,küçük küpler halinde bir kaç margarin sarmanın üzerine koyup,yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Türkcell Bedava İnternet

Etli Lahana Dolması

ETLİ LAHANA DOLMASI
YAPILIŞI
* 1 kg dolmalık lahana
* etli dolma içi
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1/2 paket margarin
* yeterince tuz

YAPILIŞI

* Lahananın alt sap kısmından oyarak kesip , lahananın sap ve  göbek kısmını çıkartalım.
* Tercihen bütün olarak,olmazsa ikiye bölerek ve 2 çorba kaşığı tuzla bir taşım haşlayalım.
* Soğuduktan sonra,yapraklarını tek tek açıp,damarlarını keserek çıkaralım.El büyüklüğünde parçalara ayıralım.
* Avucumuza alacağımız bir sıkımlı içi,lahanaya sigara böreği gibi saralım.
* Lahananın yırtık parçalarını ve ince damarlarını tencerenin dibine dizelim.
* Sardığımız lahanaları ,tencereye muntazam olarak dizdikten sonra,üzerine 1 su bardağı suda erittiğimiz salçayı, yeterince tuzu ve suyu koyalım.
* Üzerine dağılmaması için kapatacağımız tabakları yerleştirip, tencerenin kapağını kapattıktan sonra, kısık ateşte pişirelim.

Türkcell Bedava İnternet

Etli Kabak Dolması


ETLİ KABAK DOLMASI

MALZEME

* 1,5 kg kabak etki dolma içi
* 3 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
* 100 gr margarin
* 1 demet dereotu yeterince tuz

YAPILIŞI

* İki başını kestiğimiz kabakların üzerini bıçak yardımıyla kazıyalım veya soyacak yardımıyla çizelim.
* Kabak oyacağı ile boydan boya oyup, içini boşalttıktan sonra bol su ile yıkayalım.
* Hazırladığımız itli dolma içiyle kabakların içlerini doldurup,tencereye dizelim. Üzerine margarini, kuşbaşı kestiğimiz domatesleri veya sulandırdığımız salçayı, yeterince tuzu ve suyu ilave edip, tencerenin ağzını kapatarak pişirelim.
* İnmesine yakın ,ince kıydığımız dereotunu serperek,ocaktan indirip sıcak servis yapalım.

Türkcell Bedava İnternet

Etli Dolma İçi

ETLİ DOLMA İÇİ

MALZEME

* 500 gr orta yağlı kıyma
* 250 gr kuru soğan
* 2 kahve fincanı pirinç
* 1 adet domates
* 1 demet dere otu
* 1demet maydanoz
* 1/2 demet taze nane vaya kuru nane
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1/2 paket margarin yeterince tuz ve karabiber

YAPILIŞI

* Soğanları ince doğrayıp, tuz ve kıymayla birlikte soğanlar ezilinceye kadar yoğuralım.
* Kabuklarını soyup
küçük doğradığımız domatesleri ,ince doğradığımız maydanozları, dereotlarını ve naneleri, salçayı kıymanın içine ilave edelim.
* Son olarak margarini ve daha önceden bir miktar suda ıslattığımız pirinci de ilave edip, içinin yumuşak olmasını sağlayın.

Türkcell Bedava İnternet

Beyin Tavası

BEYİN TAVASI


MALZEME

* 3 adet koyun veya 1 adet sığır beni
* 1 çorba kaşığı sirke
* 4 su bardağı su
* yeterince tuz yanında sunmak için ;1 demet kıyılmış yeşil salata ve 1 adet limon

KIZARTMAK İÇİN

* 2 çorba kaşığı un veya nişasta
* 1 adet yumurta sıvı yağ

YAPILIŞI

* 4 su bardağı suyu ,sirke ve yeterince tuz iile kaynatalım.
* İnce zarlarını soyduğumuz beyinleri,kaynayan suya katıp,15-20 dakika kadar haşlayalım.
* Haşladığımız beyinlerin suyunu süzüp,soğuması için soğuk suyun içine koyalım.
*  Soğuyan beyinleri,,,sudan çıkartıp temiz bir bezle kuruladıktan sonra tam ortadan ikiye keselim.
* 1/2 parmak kalınlığında, uzunlamasına dilimleyelim .
* Bir kapta ,bir tutam un ile yumurtayı iyice karıştırıp ,çırpalım.
* iki yüzünü de kızarttığımız beyinleri, yağdan çıkartıp, bir tabağa alalım.
* Etrafını, ince doğradığımız yeşil salata ve dilimlediğimiz limon ile süsleyerek, servis yapalım.

Türkcell Bedava İnternet

Beyaz Pilav Tarifi

BEYAZ PİLAV

MALZEME

* 1-2 kg pilavlık pirinç
* 3 su veya et suyu
* 125 gr margarin
* yeterince tuz.

YAPILIŞI

* Ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri,el dayana bilecek kadar tuzlu suda ıslatalım.
* Kalın bir tencerede(bakır veya teflon),margarin yağını eritip,suyunu süzdüğümüz pirinçleri ilave ederek ,kavurmaya başlayalım.
* Ara sıra karıştırarak pirinçleri kırmadan ,iyice kavuralım.
* Pirinçleri tane tane olunca ,yeterince tuz ve üst seviyesine çıkacak kadar kaynar suyu bir seferde tencereye katıp,pirinçlerin üzerini düzledikten sonra ağzı kapalı olarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
* Pirinçler suyunu çekince ocağı söndürüp, tencerenin ağzını açmadan 10-15 dakika demlendirelim.
* Büyük bir kevgirle alttan karıştırarak (yada kendinden büyük bir tencereye sallayarak,dökerek)harmanlayıp,sıcak servis yapalım.

Türkcell Bedava İnternet