ZEYTİNYAĞLI PATATES PİLAKİSİ
MALZEME
* 1 kg patates
* 1 adet kuru soğan
* 3 adet domates
* 3 adet havuç
* 10 diş sarımsak
* 3 sap maydanoz
* 1 su bardağı zeytin yağı yeterince tuz ve toz şeker
YAPILIŞI
* Patatesleri soyup yıkadıktan sonra,ya kuş başı şeklinde ya da tavla pulu gibi keselim ve tekrar yıkayıp, suda bırakalım.
* Kuru soğanı ince kıyıp,sıvıyağda kavurmaya başlayalım.
* Havuçları da soyup(kalın ise, uzunlamasına ikiye bölmek şartı ile,ince ise bütün olarak)verevine keselim.
* Soğanlar pembeleşince, soyduğumuz ve ortadan ikiye böldüğümüz
sarımsaklarla birlikte havuçları da tencereye ilave ederek,3-4 dakika
kavuralım.
* Kabuklarını soyduğumuz ve kuş başı kestiğimiz domatesleri de
tencereye ilave edip, 1-2 sefer daha karıştırdıktan sonra ,yeterince
tuzunu, toz şekerini ve sıcak suyunu ilave edip, pişmeye bırakalım.
* Havuçlar biraz yumuşayınca,aşağı yukarı 10-15 dakika sonra, patatesleri de katıp,hepsinin pişmesini sağlayın.
* Hepsi pişince,yıkadığımız ve ince kıydığımız maydanozları da ilave edip,ocağı söndürelim.
* Kendi tenceresin soğuttuktan sonra ,servis yapalım.