Püreli Tavuk Tarifi
MALZEME
- 1 adet tavuk (1200-1500 gr.)
- 6 adet büyük boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 50 gr. margarin
- Yanm su bardağı kaşarpeyniri rendesi
- Yeterince tuz ve karabiber YAPILIŞI
- Ayıkladığımız tavuğu yıkadıktan sonra dörde böldüğümüz kuru soğan
kabuğunu soyduğumuz havuç, yeterince su ve tuz ile birlikte haşlayalım.
- Haşladığımız tavuğun suyunu süzüp kemiklerinden ayıralım. Parmak
büyüklüğünde parçalara ayırıp kuşbaşı iriliğinde kestiğimiz
haşladığımız havuçla karıştıralım. Biraz daha tuz ve karabiber serpip
lezzetlendirelim.
- Patatesleri soyup ince ince kıydıktan sonra, yeterli derecede su ile haşlayıp püre yapalım.
- Margarin, yeterince tuz ve karabiber serpip iyice karıştıralım.
- Püreyi ikiye bölüp yarısını daha önceden sıvıyağla yağladığımız
tepsiye yayalım. Hazırladığımız tavuğu da pürenin üzerine yaydıktan
sonra, geri kalan püreyi de en üste yayıp düzeltelim.
- Kaşarpeyniri rendesini de en üste serptikten sonra, sıcak fınnda üzeri biraz renk alıncaya kadar fınnlaya- lım.
- Börek gibi keserek sıcak sıcak servis yapalım.
NOT: Püreye bir adet yumurta ilave edip iyice karıştırdıktan sonra
kullanırsak, pürenin fırından çıktıktan sonra daha katı olmasını
sağlarız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder