MALZEME
* 1-2 kg pilavlık pirinç
* 3 su veya et suyu
* 125 gr margarin
* yeterince tuz.
YAPILIŞI
* Ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri,el dayana bilecek kadar tuzlu suda ıslatalım.
* Kalın bir tencerede(bakır veya teflon),margarin yağını eritip,suyunu süzdüğümüz pirinçleri ilave ederek ,kavurmaya başlayalım.
* Ara sıra karıştırarak pirinçleri kırmadan ,iyice kavuralım.
* Pirinçleri tane tane olunca ,yeterince tuz ve üst seviyesine çıkacak kadar kaynar suyu bir seferde tencereye katıp,pirinçlerin üzerini düzledikten sonra ağzı kapalı olarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
* Pirinçler suyunu çekince ocağı söndürüp, tencerenin ağzını açmadan 10-15 dakika demlendirelim.
* Büyük bir kevgirle alttan karıştırarak (yada kendinden büyük bir tencereye sallayarak,dökerek)harmanlayıp,sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder