ETLİ KABAK DOLMASI
MALZEME
* 1,5 kg kabak etki dolma içi
* 3 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
* 100 gr margarin
* 1 demet dereotu yeterince tuz
YAPILIŞI
* İki başını kestiğimiz kabakların üzerini bıçak yardımıyla kazıyalım veya soyacak yardımıyla çizelim.
* Kabak oyacağı ile boydan boya oyup, içini boşalttıktan sonra bol su ile yıkayalım.
* Hazırladığımız itli dolma içiyle kabakların içlerini doldurup,tencereye dizelim. Üzerine margarini, kuşbaşı kestiğimiz domatesleri veya sulandırdığımız salçayı, yeterince tuzu ve suyu ilave edip, tencerenin ağzını kapatarak pişirelim.
* İnmesine yakın ,ince kıydığımız dereotunu serperek,ocaktan indirip sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder