7 Ocak 2013 Pazartesi

Kereviz Beğendi Yemeği Tarifi

MALZEME

* 1 KG kereviz
* 50 gr un
* 2 su bardağı süt
* yarım adet limon suyu
* 1/4 paket margarin
* yarım çay kaşığı hindistan cevizi yeterince tuz

YAPILIŞI
* Kerevizlerin kabuklarını soyup içinde limonlu suyu olan tencereye koyalım.
* Soyma işi bitince tencerede  suyu süzüp içinde bir tatlı kaşığı tuz olan yeni bir suda kerevizleri haşlayalım.
* Haşladığımız kerevizlerin suyunu süzüp blendırdan yada robottan geçirip püre haline getirelim.
* Başka bir tencerede, margarin de unu sarartmadan kavuralım.Kokusu çıkınca sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelince ye kadar pişirelim.
* Püre kerevizi ve musakkayı da ilave edip iyice karıştırarak biraz daha pişirelim.
* Üzerine haşladığımız ya da salçalı pişirdiğimiz kuzu ,tavuk ya da dana etini koyup fırında pişirdiğimiz domatesler ve biberler ile süsleyerek servis yapalım
kereviz yemekleri, diyet yemekler, sağlıklı yemekler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder