9 Ocak 2013 Çarşamba

Kulak Çorbası

Kulak Çorbası Tarifi

MALZEME LİSTESİ

MANTI HAMURU İÇİN

* 1 kg un veya 9 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* aldığı kadar su
* 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;
* 350-400 gr kıyma
* 1 baş soğan
* yarım demet maydanoz
* 1 çay kaşığı karabiber yarım kaşığı tuz

Sosu için;

* 1 yemek  kaşığı biber salçası
* yarım çay kaşığı tuz
* 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 adet limon suyu

Kulak Çorbası Nasıl Yapılır

* Derin bir kabın içine un,yeteri kadar su,yumurta ve tuz karıştırılarak kulak memesi kıvamından biraz sertçe bir mantı hamuru hazırlanır .Hamurun üzerine nemli bir bezle örtülerek bir saat kadar dinlendirilir.Öte yandan mantının iç harcını hazırlamak için bir kapta kıyma, çok ince kıyılmış soğan,çok ince kıyılmış maydanoz,yarım çay kaşığı tuz, karabiber iyice yoğurulur.
* Bir tarafta dinlenen hamur,yumurta büyüklüğünde10-12 bezeye ayrılıp bu bezelerden yaklaşık 40 cm çapında,on defter kalınlığında yufkalar açılır.
*Her bir yufka 4*4 cm, kareler halinde kesildikten sonra içine kıymalı içten fındık kadar konulup dört köşesi birleştirilir . Mantılar unlanmış bir tepsinin üzerine konulur.
* Tencereye7-8 su bardağı sıcak su konulup yarım çay kaşığı tuz atılır ve su kaynayınca mantılar ile haşlanmış nohutla birlikte suyun içine  ilave edilir.
* Matılar suyun yüzüne çıktıktan sonra yemek pişmiş demektir.Limon suyunu ekleyerek tencere ocaktan alınır.
* Sos için bir tavada eritilen yağa salça eklenerek kavrulur.Nane ve pul biber de ilave edip 2-3 dakika kadar pişirilen bu sos çorbanın üzerine gezdirilir ve çorba servise sunulur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder