1 Ocak 2013 Salı

Zeytinyağlı Bamya

ZEYTİNYAĞLI BAMYA

MALZEME

* 1 KG BAMYA
* 2 ADET DOMATES
* 2 ADET KURUSOĞAN
* 1/2 çay bardağı limon suyu
* 1/2 çay bardağı sirke
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1/2 tatlı kaşığı toz şeker yeterince tuz

YAPILIŞI

* Bamyaları saplarını,sivri külah gibi ayıkladıktan sonra, 1 tatlı kaşığı tuz ve sirkeyle iyice karıştırıp,5 dakika bekletelim.
* İnce kıydığımız kuru soğanları, sıvıyağda pembeleştirelim.
* Bamyaları iyice yıkadıktan sonra,tencereye ilave edip, 1-2 dakika soğanlar ile beraber pişirelim.Sonra üzerine kabuklarını koyup kuşbaşı kestiğimiz  domatesleri ilave edelim.
* 2*3 dakikada domateslerle çevirdikten sonra,toz şekerini ,limon suyunu,yeterince tuzunu ve bamyalar ile aynı seviyede sıcak suyunu koyup ağzını kapatalım(varsa,kapaktan önce yağlı kağıt ile kapatınız)
* Bamyalar piştiği zaman soğutup,servis yapalım.

Türkcell Bedava İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder