1 Ocak 2013 Salı

Fırında Pırasa

FIRINDA PIRASA

YAPILIŞI

* 1 kg pırasa
* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı galeta unu
* 1 çay bardağı sıvı yağ yeterince tuz karabiber pul biber


YAPILIŞI

* Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra,tavla zarı şeklinde doğrayıp,tuzlu suda haşlayalım
* Başka bir kaba ,yumurtaları kırıp biraz çırptıktan sonra,sütü, sıvıyağı,yeterince baharatı ve galeta ununun 3/4 ünü koyup,karıştıralım.
* Isıya dayanıklı fırın tepsisini,margarin ile yağlayıp,ayırdığımız galeta ununu da serpiştirelim.
* Bu esnada olan pırasaların ,suyunu süzüp yumurtalı karışım ile karıştırdıktan sonra,fırın tepsisine dökelim.
* 170-180 c fırında,üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Türkcell Bedava İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder