4 tane kuru soğan
2 su bardağı dolmalık pirinç
1 su bardağı kıyma
1 çorba kaşığı dereotu
Yarım su bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı biber salçası
Birer tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve karabiber çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
* Soğanların başını ve üzerini çok az kesin ve kabuklarını soyun. Bir miktar su ile bir tencereye alın ve haşlayın. Soğanlar yumuşayıp, içi çıkacak kadar olduğundan tencereyi ocaktan alın.
*İç malzemeleri bir tencereye alın ve iyice karıştırarak kavurun. Ardından bu iç harcı sağanların içini birkaç kat çıkardıktan sonra iç malzeme olarak doldurun. Yalnız soğanların içini tıka basa iç malzeme ile doldurmayın ki sonra pişerken taşmasın. *Ardından içi dolmuş olan soğanların bir tencereye sıralayın ve üzerine tuz serpip, üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve ortalama 25 dakika pişirip ocaktan alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder