1 Ocak 2013 Salı

Köpoğlu Tarifi

KÖPOĞLU
MALZEME
* 1 kg patlıcan
* 4 adet sivribiber
* 4 adet çarliston biber
* 4 adet dolmalık biber
* 4 adet domates
* 10 diş sarımsak
* 1/2 kg yoğurt
* 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker yeterince tuz

kızartmak için;sıvı yağ


YAPILIŞI

* Patlıcanları alacalı  soyup, kuşbaşı şeklinde kestikten sonra,bol tuzlu suya koyup,acısını çıkartalım.
* Biberlerin çekirdek kısmını ayıklayıp,yıkadıktan sonra, onları da kuşbaşı şeklinde doğrayıp,sıvıyağda kızartalım.
* 4 adet domates rendeleyip , yeterince tuz karabiber ve 2 tatlı kaşığı toz şeker ile birlikte tencereye koyup ,suyunu çekinceye kadar pişirelim.
* Sarımsakları bir miktar tuz ile havanda iyice dövüp,yoğurda katalım.
* Patlıcanları da bol sıvıyağda kızartıp, biberlerin yanına koyalım.
* Kızarttığımız patlıcanları ,biberleri ve hazırladığımız domates sosunu, sarımsaklı yoğurda ilave edip,karıştırdıktan sonra büyükçe bir servis tabağına yayıp,servis yapalım.

Türkcell Bedava İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder