1 Ocak 2013 Salı

Etli Yaprak Sarması

ETLİ YAPRAK SARMASI

YAPILIŞI
* 300 gr taze yaprak veya salamura yaprak
* etli dolma içi
* 250 gr yoğurt
* 1 adet limon yeterince tuz


YAPILIŞI

* Taze asma yapraklarını, tuzlu veya limonlu kaynar suda hafifçe haşlayıp,saplarını kopartalım.
* Etleri dolma içinde anlattığımız gibi bir iç hazırlayalım.
* Sonra bu içten yeterince parçalar alarak, hazırladığımız yaprakların tüylü yüzlerine koyup, yaprakların sağını ve solunu üstüne çevirdikten sonra ,uzunluklarına doğru sigara böreği sarar gibi saralım.
* Sardığımız dolmaları , bir tencereye aralıksız ,düzgünce dizelim.Tencereye dizme işlemi bitince ,sarmanın üzeri dağılmaması için tabak koyalım.
* Yağsız olduğunu görürsek,küçük küpler halinde bir kaç margarin sarmanın üzerine koyup,yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Türkcell Bedava İnternet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder