6 Ocak 2013 Pazar

Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav Tarifi


MALZEME

* 1 KG hamsi
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet kuru soğan
* 1 çorba kaşığı çamfıstığı
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 su bardağı sıvı yağ
* yeterince tuz,karabiber tozşeker yeni bahar ve tarçın
* 1 tatlı kaşığı domates salçası isteğe ğöre


 nasıl yapılır
*İnce kıydığımız kuru soğanları , sıvıyağda çam fıstıkları ile birlikte pembeleştirelim.
*Daha önce tuzlu suda ıslatıp 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri  tencereye ilave edip kavuralım.Yeterince tuzunu, tozşekerini, suda ıslattığımız kuş üzümlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip üzerine çıkacak kadar sıcak suyunu verdikten sonra ağzı kapalı olarak pişirelim.
* Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelim .
* Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkartalım.Bir miktar tuz ekleyip karıştırdıktan sonra sıvı yağda tersli yüzlü kızartalım.
* Teflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelin.
* Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba koyalım.
* En üstüne de sırtları üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelim.
* Ağzı kapalı olarak fırında veya çok kısık ateşte on dakika daha demlendirip servi yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder