YAPILIŞI
* 1 kg dolmalık lahana
* etli dolma içi
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1/2 paket margarin
* yeterince tuz
YAPILIŞI
* Lahananın alt sap kısmından oyarak kesip , lahananın sap ve göbek kısmını çıkartalım.
* Tercihen bütün olarak,olmazsa ikiye bölerek ve 2 çorba kaşığı tuzla bir taşım haşlayalım.
* Soğuduktan sonra,yapraklarını tek tek açıp,damarlarını keserek çıkaralım.El büyüklüğünde parçalara ayıralım.
* Avucumuza alacağımız bir sıkımlı içi,lahanaya sigara böreği gibi saralım.
* Lahananın yırtık parçalarını ve ince damarlarını tencerenin dibine dizelim.
* Sardığımız lahanaları ,tencereye muntazam olarak dizdikten sonra,üzerine 1 su bardağı suda erittiğimiz salçayı, yeterince tuzu ve suyu koyalım.
* Üzerine dağılmaması için kapatacağımız tabakları yerleştirip, tencerenin kapağını kapattıktan sonra, kısık ateşte pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder